Pilke360-kiertue Tietomaassa

tiistaina 8. maaliskuuta 2016 | | Ei kommentteja
Sahanperän Savotta 2014 Pilkkeessä.
Sahanperän Savotta 2014 Pilkkeessä.

Tiedekeskus Pilke tuo Metsäpeliluolan Oulun Tiedekeskus Tietomaahan 22.-28.3.2016. Metsäpeliluolan pelit liittyvät metsään ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön. Peliluola innostaa lapsia ja nuoria tutustumaan metsään uudesta näkökulmasta.

Metsäpeliluola kiertää läpi kaikki Suomen maakunnat vuosina 2016–2017. Kiertueen ensimmäinen kohde on saamelaismuseo ja luontokeskus Siida Inarissa. Siidan jälkeen peliluola matkustaa Ouluun, josta sen löytää Tietomaan aulasta. Koululaisten työpajojen aikaan (ti-to klo 10-15) Metsäpeliluola on suljettu muilta kävijöiltä. Perjantaista maanantaihin 25.-28.3. Metsäpeliluola on avoinna kaikille kiinnostuneille. Peliluolaan tutustuminen on maksutonta ja se on avoinna Tietomaan aukioloaikojen puitteissa.

Koululaisryhmien työpajoissa etsitään hauskojen pelien avulla biotalouteen pohjautuvia kestäviä elämäntapoja. Ikätason mukaan työpajassa keskitytään metsään omassa arjessa, metsäinnovaatioihin tai metsäbiotalouteen.

Metsäpeliluolan kiertue on osa Pilke360°-hanketta, jolla edistetään metsäsektorin, biotaloustoimijoiden ja tulevaisuuden biotalouden osaajien verkottumista ja metsällisten oppimisympäristöjen hyödyntämistä. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Hankkeen toteuttaa Rovaniemellä sijaitseva Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke.

Tiedekeskus Tietomaan verkkosivuille:
http://www.tietomaa.fi/news-25-137-__opi_metsasta_metsapeliluolassa_ilmaiseksi

Tiedekeskus Pilkkeen verkkosivuille:
http://www.tiedekeskus-pilke.fi/fi/tule-tiedekeskukseen/tapahtumakalenteri/oulu-pilke360/

Metsäpeliluolan vierailun yhteydessä Tietomaassa järjestetään myös kaikille avoin Pilke Cafe360° -luentotilaisuus, jonka aiheena on ”Tutkijat biotalouden mahdollistajina”. Asiantuntijana tilaisuudessa on Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan professori Seppo Vainio. Tilaisuus järjestetään Tietomaan auditoriossa keskiviikkona 23.3. kello 18–19.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tule mukaan kuulemaan tutkijoiden merkityksestä biotalouden kehittäjinä!

Lisätietoa yleisöluennosta:
http://www.tiedekeskus-pilke.fi/fi/tapahtumakalenteri/oulu-pilkecafe360/

Pilkkeen Metsäpeliluola Metsämessuilla 2015. Kuva: Metsähallitus/Pekka Koski
Pilkkeen Metsäpeliluola Metsämessuilla 2015. Kuva: Metsähallitus/Pekka Koski

 


Tiedekeskus Pilke sijaitsee Rovaniemellä Ounasjoen rannalla.

Ei kommentteja artikkelille “Pilke360-kiertue Tietomaassa

Kirjoita kommentti