Terkut Zagrebista!

14.3.2016 |

Saavuin tosiaan tänne Zagrebiin, Kroatiaan tossa muutama viikko sitten suorittamaan yliopistovaihtoani. Kaupungissa asuu vähän alle miljoona ihmistä ja ratikalla pääsee helposti kulkemaan lähes joka paikkaan, joten jo parissa viikossa on tullut nähtyä paljon!

Alun paperihommista on nyt selvitty ja koulukin alkaa _pikkuhiljaa_ tässä käynnistymään. Oulun päässä vaihtoon oli aikas vaivatonta hakea, vähän papereiden täyttelyä ja sopivien kurssien etsimistä täältä Zagrebin päästä. Täällä Zagrebissa taas paperityöt ovat jatkuneet aikamoisella tahdilla. Kroatiassa byrokratia on ihan jotain eri luokkaa kuin Suomessa, joten tämä alku on ollut vähän tällasta hiusten halkomista… Onneksi kuitenkin mantsan laitoksella ollaan oltu ihan avuliaita ja kroatialainen kämppikseni on ollut suurena apuna. Asunnon etsin myöskin itsenäisesti, mutta loppujenlopuks se oli aika helppoa sillä facebookissa löytyy ryhmiä joista vuokrakämppiä löytyy paljon. Asun siis kroatialaisen tytön kanssa kimppakämpässä muutaman kymmenen minuutin matkan päästä keskustasta.

TerkutZagrebista02
Jarun-järvi sijaitsee vähän Zagrebin keskustan ulkopuolella.

Kroatiassa yleinen asenne tuntuu olevan aika huoleton ja kiireetön, joten koulukin on lähtenyt aika verkkaisesti käyntiin. Yhdelläkään luennolla en ole vielä käynyt, mutta oon sentään tavannut kaikki professorini ja sopinut kursseista ja niiden sisällöstä heidän kanssaan. Koska maantieteen laitos on täällä sen verran pieni eikä vaihtareita ole kovin montaa, kaikki kurssit järjestetään kroatiaksi. Kaikki proffat puhuvat kylläkin hyvää englantia ja ollaan sovittu englanninkielisistä lukumateriaaleista ja esseistä, joita sitten tässä kevään mittaan itsenäisesti luen ja kirjoittelen. Tosiaan millään luennolla mun ei tarvi käydä, joten itsenäistä työskentelyä tämä opiskelu täällä mulle tulee todellakin olemaan! Oon ottanut täällä nyt kuusi kurssia; Political Geography, Transport Geography, Urban Systems in the World, Methods and Thechniques in Regional Planning, Mediterranean sekä Geography of Europe. Näiden lisäks sitten keväällä tulee vielä kenttäkurssi ja olen myös erasmusoppilaille järjestettävällä kroatian kielen kurssilla.

TerkutZagrebista03
Zagreb sijaitsee Sljeme-vuoren kupeessa.

Tällä hetkellä ainakin tuntuu että kurssit ei tuu tuottamaan ihan hirveesti päänvaivaa ja aikaa jää paljon paikalliseen elämään tutustumiseen ja matkusteluun – ja tämä sopii mulle aivan mainiosti! Muihin erasmusoppilaisiin tutustuminen on ollut täällä tosi vaivatonta, sillä ESN (European Student Network) Zagreb onkin täällä tosi aktiivinen ja ohjelmaa on riittänyt ihan laidasta laitaan karaokeilloista läheiselle vuorelle patikointiin. Oon tavannut paljon ihan huippuja tyyppejä ympäri Eurooppaa ja yllättävän paljon myös suomalaisia vaihtareita! Ollaan yhdessä suunniteltu jo paljon retkiä läheisiin kaupunkeihin ja tällä viikolla mennäänkin käymään Ljubljanassa, Sloveniassa.

Vaihto on lähtenyt käyntiin siis hyvin, jokseenkin vähän kankeasti luentojen ja koulun suhteen. Mutta eiköhän tässä kevään mittaan nekin hommat selkene…! Kirjoittelen lisää kuulumisia tässä kevään mittaan!

-Jasmiina

TerkutZagrebista04
Tervetuliaisbileissä muiden erasmusvaihtareiden kanssa.

 

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Terkut Zagrebista!

Kirjoita kommentti