Bikinikuvia ja häntäheikkejä

2.4.2016 |

Olinpa ensimmäistä kertaa elämässäni mielenosoituksessa, mistäpä muusta kuin opintotukileikkauksista. Oulussa järjestetty mielenosoitus oli Helsinkiin verrattuna säälittävää nyhjäystä, mutta on se parempi kuin tyhjän nyhjäämistä. Paikalla oli varovaisen arvion mukaan 50-100 mielenosoittajaa.

Hyppyhäntäisiä lumella.

Kylttejä oli parisen kymmentä. Itse en sellaista valitettavasti ehtinyt väsäämään, mutta osassa oli ihan mielenkiintoisia tekstejä. Mieleen jäi erityisesti kyltti, jonka sanoma oli jotakuinkin stop velansiiroille. Koska jos asiaa ajattelee vähän syvällisemmin niin, eikös Suomen valtio tällä uudistuksella siirrä valtionvelkaa tuleville opiskelijoille? Pohditaanpa hieman eli Suomi on velkaa paljon, joten velasta yritetään päästä eroon leikkauksilla. Joo kuulostaa ihan järkevältä no problem! Koulutuksesta leikataan. Hmmm ei niin hyvä idea tietoyhteiskunnassa ja maailmantaloudessa, jossa Suomi voi pärjätä vain uusilla innovaatioilla ja tieteellisillä läpimurroilla, mutta jokaisen on osallistuttava talkoisiin, joten hyväksytään pitkin hampain. Sitten vielä tehdään opintotuen muutos tukipainotteisesta lainapainotteiseksi. Hupsis! Siirretään rahavaje suoraan opiskelijoille. Ei hyväksyttävää.

Bikinikuviajahantaheikkeja02

Mielenosoituksessa pidettiin aloituspuhe, jossa oli hyvää asiaa opintojen tärkeydestä ja opintotuen jo tämän hetkisestä surkeasta tilasta. Sen jälkeen lauloimme yhteisvoimin Gaudeamus igiturin pariin otteeseen. Paikalla oli kameroita ja videokameroita, joten ehkäpä näyimme, jossain lehdessäkin. Meininki oli kaiken kaikkiaan melko laimeaa, mutta lopun kruunasi tuntematon mieshenkilö, joka lauloi Täti Monikan tahtiin hauskan sävelmän, jossa Monikan sijaan esiintyi ministeri Sipilä ja hänellä oli kääntyvä takki. Mielenosoituksen jälkeen jäin kuitenkin pohtimaan sitä, että kaikki paikalla olijat taisivat olla korkeakouluopiskelijoita. Totta kai meidän on tärkeää puolustaa tulevien opiskelijoiden oikeuksia, sillä niin ovat tehneet meitä edeltäneetkin, mutta meihin uudistus ei tule vaikuttamaan ollenkaan tai vain muutamia vuosia sen sijaan lukiolaisiin uudistus iskee kaikista lujimmin. Miksi he eivät ole äänessä ja taistelemassa tulevaisuudestaan? Ehkäpä karu todellisuus omillaan pärjäämisestä ei ole vielä realisoitunut.

Puhutaanpa hieman iloisemmista asioista! Vuosijuhlien järjestelyt sujuvat oivallisesti. Pari viikkoa sitten tarjoilimme kemian opiskelijoille ja henkilökunnalle kakkukahvit ja ensi viikolla on luvassa luento molekyyligastronomiasta. Luento pidetään Tietomaassa ja sitä olemme saaneet sponsoroimaan Pohjois-Suomen Kemistiseuran. Odotan innolla millainen luento on, sillä aihe on minulle ennestään tuntematon.

Onko muuten kenelläkään muulla aiemmin sattunut näin keväisin silmään semmoinen vekkuli kaveri kuin hyppyhäntäinen? Itse en muista kyseistä ötökkälajia aiemmin havainneeni, mutta tänä keväänä olen tehnyt tuttavuutta vähän liikaakin. Koiran kanssa lenkkeillessä aloin pohtimaan minkä sortin sieni mahtaa itää vielä hangen ollessa massa, sillä hanki oli täynnä pieniä mustia pisteitä. Uteliaana menin vähän lähemmäs tarkastelemaan ja hölmistyneenä tajusin itiöiden hypähtelevän. Lähempi tarkastelu todisti, että kyseessä oli jonkin sortin öttiäinen. Nopealla googletuksella selvisi lajike ja se, että nämä tyypit tykkäävät nousta hangelle suojasään aikaan. Samasta artikkelista opin senkin, että lumen pinnalla elää levää, jota nämä häntäheikit tulevat syömään. Ihmeellinen maailma ei voi muuta sanoa ja jopa jäi pohdituttamaan olisiko se biologia ollut sittenkin mielenkiintoisempi ala opiskella. Jos mielenkiinto heräsi, niin mainitsemani artikkelin pääsee lukaisemaan täältä: http://vanha.suomenluonto.fi/artikkeli-211.html. Pahoittelen oman kuvani huonoa laatua, sillä kännykän kamera ei ole paras lähikuvaukseen.

Bikinikuviajahantaheikkeja03

Tässäpä olisi loppuun vielä loppukevennys. Jos täyttelette työhakemuksia, kannattaa olla tarkkana, sillä onnistuin lataamaan hakulomakkeeseen bikinikuvan ja hätähän siinä tuli, kun sitä en saanut poistettua. Näin pääsi käymään, sillä edustavaa ja asiallista kuvaa etsiessä kuvakansiossa tuli vastaan ei niin hyvä bikinikuva ja päätin lähettää sen kaverille ja kysäistä olisiko se hyvä kesähakemukseen, jotta saadaan päivän naurut. No sen sijaan, että lähetin kuvan kaverille latasin sen tosiaan hakemukseen. Hetken panikoinnin ja poistoruksin etsimisen jälkeen onneksi tajusin, että kuvaa ei saa poistettua, mutta sen voi vaihtaa. Loppu hyvin kaikki hyvin siis. Toisaalta hakemus olisi taatusti erottunut muista :D

Hauskaa kevään jatkoa ja onnea kesätöiden hakuun!

-Rosa-Maria Haapala

 

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Bikinikuvia ja häntäheikkejä

Kirjoita kommentti