Elossa edelleen ja gradukin etenee

18.4.2016 |

Aika on taas vierähtänyt kuin huomaamatta. Vastahan tuossa olevinaan joululomailuista palattiin ja nyt mennään jo pitkällä huhtikuussa. Vuodenaika on vaihtunut talvesta kevääksi ja kesääkin kohti tässä ollaan kovaa vauhtia menossa. Onkin varmaan pienen tilannekatsauksen paikka.

Aikani on kulunut melko pitkälti tuon graduprojektin parissa. Helmikuu ja maaliskuun alku vierähti mukavasti mikroskoopin ääressä ja nyt kasassa alkaakin olla melko kattava kuvaus kaikista viidestäkymmenestä ohuthieestä. Viimeisen kuukauden olen tutkiskellut lisää kokokivianalyyseja ja koittanut löytää jonkinlaista korrelaatiota analyysien ja ohuthieistä tehtyjen havaintoihin välille. Siinä sivussa olen myös uutta teoriataustaa haeskellut aiheeseen liittyen. Nyt kun keskeisimmät kysymykset alkavat olla selvillä, on helpompi kohdentaa tuota tiedonhakuakin.

Tämän kevään aikana olisi tarkoitus vielä päästä tutkimaan näytteitä tarkemmin mikroanalysaattorilla, jolla saadaan selville haluttujen mineraalien tarkka koostumus. Mikroskoopin ääreen pitää vielä sen verran palata, että katsoo valmiiksi ne hieet, jotka haluaa analysoida. Paljon mielenkiintoista noista hieistä kyllä löytyisi, mutta rajattujen resurssien vuoksi kaikkien hieiden tutkiminen mikroanalysaattorilla ei ole mahdollista. Mutta katsotaan nyt, miten tuo homma lähtee etenemään. Täytyy konsultoida hieman graduohjaajia siitä, miten tuon asian kanssa kannattaa edetä.

Kesätöiden suhteen kuuluu sellaista, että työt jatkuvat viime kesänä alkaneessa GTK:n luonnonkivikartoitusprojektissa. Tuo kesätyökuvio oli lähes varma jo tammikuun lopussa, mutta huhtikuun alussa se varmistui lopullisesti. Töitä päästään tekemään samalla porukalla kuin viime vuonnakin, joten varmasti mukava kesä on tulossa; ellei nyt sada vettä koko kesää. Homma jatkuu todennäköisesti siitä, minne viime vuonna jäätiin. Jäljellä olevia alueita on Sallassa, Pelkosenniemellä ja Savukosken pohjoispuolella. Saa nähdä minne sitä tänä vuonna majoitutaan. Viime vuonna ei ollut kyllä majoituksissa moitteen sijaa; eikä kyllä GTK:n järjestämissä majoituksissa ole koskaan ollut moitittavaa. Suosittelen siis muillekin. :)

Vapaa-ajan elämäni on nyt talvisaikana ollut melkoista hiljaiseloa. Päivärutiinit ovat pitkälti pyörineet gradun tekemisen ympärillä ja illat ovat kuluneet mukavasti joko pelaillessa tai jotain sarjaa katsellessa. Omaa ”yleissivistystä” tuli kartutettua katsomalla Game of Thronesin viisi tuotantokautta putkeen ennen pääsiäistä. Nythän siitä onkin alkamassa pian se kuuden kausi. Sitä odotellessa…

Nyt kun nuo kelit ulkonakin ovat parantuneet, voisi kaivaa tuon polkupyörän tuolta varastosta. Kävin sitä jo vilkaisemassa ja tallessa näyttää vielä olevan. Voisihan sitä talvellakin pyöräillä, mutta tuo oma kaksipyöräiseni on sen verran prinsessa, ettei tykkää kylmistä ja kosteista keleistä. Ihmeellinen hienohelma….

Vapuksi olisi tarkoitus lähteä kotopuolessa pyörähtämään. Kaverin synttäripirskeet sattuvat samalle viikonlopulle, joten jotain legendaarista saattaa olla tiedossa. Tämä onkin nyt Oulussa asuessa ensimmäinen vappu, jonka vietän muualla kuin Oulussa.

Mutta tämmöistä tällä kertaa. Seuraavan kerran juttua toukokuussa kun saa hieman tuota gradua poljettua eteenpäin. Kesätöistä varmaan kirjoittelen sitten myöhemmin jonkinlaista stooria kun siihen vaiheeseen pääsee.

Näihin tunnelmiin!

Ville K.

 

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Elossa edelleen ja gradukin etenee

Kirjoita kommentti