Kemianteollisuuden juttukilpailu opiskelijoille

keskiviikkona 6. huhtikuuta 2016 | | Ei kommentteja

Kemianteollisuudenjuttukilpailu2016

Kemianteollisuus ry järjestää journalismista kiinnostuneille opiskelijoille juttukilpailun, joka kannustaa pureutumaan kemian kiinnostavimpiin ilmiöihin ja tarinoihin sekä arjen että yhteiskunnan näkökulmasta. Osallistu kilpailuun ja lähetä työsi 30.4.2016 mennessä!

Haastamme sinut mukaan tutkimaan, kyseenalaistamaan ja ottamaan kantaa johonkin seuraavista teemoista:

Arjen kemiaa – Elämää ei ole ilman kemiaa. Kemia on mukana kaikessa, mitä näemme ja koemme tai tunnemme ympärillämme ja itsessämme. Mitä uusia näkökulmia löydät siihen, miten kemia vaikuttaa arjessamme?

Kemian innovaatiot – Kemianteollisuus tekee laajaa soveltavaa tutkimusta ja kehitystä uusien tuotteiden ja tuotantomenetelmien kehittämiseksi. Mitä vaikuttavia kasvutarinoita, ideoita ja yrityksiä kemianteollisuuden alalta löytyy?

Kemia globaalien haasteiden ratkojana – Voiko kemia auttaa ratkaisemaan yhä nopeammin kasvavan väestön haasteita ravinnon, puhtaan veden ja terveyden suhteen? Entä mitä kemia voi tarjota taistelussa ilmastonmuutosta ja resurssipulaa vastaan?

Lähestymistapa on vapaa – voit osallistua kilpailuun artikkelilla, videolla tai vaikka valokuvasarjalla. Juttuformaatti voi olla esimerkiksi uutinen tai reportaasi, mutta rohkaisemme myös uusiin ja yllättäviin käsittelytapoihin. Tärkeintä on, että olet valmis ottamaan asioista selvää läpikotaisin, hyödynnät monipuolisesti saatavilla olevia lähteitä ja ennen kaikkea – pyrit löytämään jotain uutta. Kilpailuun voi osallistua myös parin kanssa tai ryhmänä.

Kaikki kilpailuun osallistuneet kutsutaan kesäkuussa palkintogaalaan, jossa julkistetaan voittajat. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota journalistiseen laatuun, asiaosaamiseen sekä luovuuteen. Voittajalle on luvassa 1 500 euroa, toiseksi tulleelle 500 euroa ja kolmannelle kunniamaininta. Parhaimmat jutut voidaan julkaista Lännen Median lehdissä, jolloin jutuista maksetaan myös erillinen juttupalkkio.

Kilpailu on tarkoitettu kaikkien kouluasteiden opiskelijoille. Lisätietoja kilpailusta osoitteessa http://www.kemianteollisuus.fi/fi/kilpailu/


Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen.

Ei kommentteja artikkelille “Kemianteollisuuden juttukilpailu opiskelijoille

Kirjoita kommentti