Röntgenfluoresenssin käyttö tutkimuksessa

tiistaina 23. elokuuta 2016 |

Ei avainsanoja

POPmateriakuva01

Tässä opetusmateriaalissa esitellään röntgenspektroskopiamenetelmä nimeltä GEXRF. Menetelmällä voidaan tutkia erilaisia materiapintoja ja ohuita kalvoja fluoresenssisäteilyn avulla. Aineisto sisältää havainnollistavia kuvia sekä menetelmästä, että sillä tuotetuista tutkimustuloksista; laskutehtäviä ja tehtävien ratkaisut.

Röngenfluoresenssin käyttö tutkumuksessa -pdf

Röntgenfluoresenssin käyttö tutkimuksessa -materiaali on tehty osana Oulun yliopiston fysiikan opiskelijoille suunnattua Tieteen popularisointi -kurssia keväällä 2016. Kurssin aikana opiskelijat laativat yläkoulu- ja lukiokäyttöön sopivaa, Oulun yliopistossa tehtävää fysiikan tutkimusta esittelevää oppimateriaalia.

 

 

 


Ei kommentteja artikkelille “Röntgenfluoresenssin käyttö tutkimuksessa

Kirjoita kommentti