Tule mukaan Tutkijoiden yöhön perjantaina 30.9.!

tiistaina 20. syyskuuta 2016 | | Ei kommentteja
Tutkijoiden yön esitys kouluille (00_Page_2Oulun yliopisto järjestää kaikille avoimen Tutkijoiden yön Linnanmaan kampuksella 30.9.2016. Kyseessä on vauhdikas koko perheen perjantai-illan vietto, jossa esitellään tiedettä ja tutkimuksen tekemistä nuoria kiinnostavalla tavalla.

Kouluikäisille on tarjolla työpajoja, joissa voi tuunata pienikokoisen kilpa-auton sekä tutustua väärennösten paljastamiseen ja paperin valmistamiseen.Lukiolaisille on puolestaan tarjolla työpaja, joka esittelee luututkimusta rikoslaboratorion tapaan.

Lisäksi Tutkijoiden yön vierailijat pääsevät näkemään aidon robottipuvun ja maailmanmainetta niittäneen rock-oopperan sekä voivat tutustua eläinmuseoon, yliopiston kirjastoon ja tietysti tutkijan työhön.

Tutkijoiden yön esitys kouluille (00_Page_3Tapahtuman ohjelmaan kuuluu myös tieteellis-taiteellinen puutarhajuhla, missä on luvassa useita akateemisia bändejä ja tulisoihtushow kasvitieteellisessä puutarhassa. Syysyössä loistavaan puutarhaan ja sen outoihin kasveihin voi tutustua ohjatuilla esittelykierroksilla.

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina koko Euroopan laajuisena tapahtumana noin 250 paikkakunnalla. Oulun yliopisto osallistuu Tutkijoiden yön järjestämiseen nyt ensimmäistä kertaa.

Tutkijoiden yön esitys kouluille (00_Page_5Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Aika ja paikka:

Perjantai 30.9. klo 17-22.30,
Oulun yliopisto Linnanmaan kampus

Lisätietoja:

Tutkijoiden yön ohjelma verkossa:

www.oulu.fi/yliopisto/tutkijoidenyo2016

 

Tämä Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 722854.

esr tutkijoiden yo


Heli Vaara toimii suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa. Hän on kasvatustieteilijä, jolla on myös luokanopettajan ja maantieteen aineenopettajan pätevyys.

Ei kommentteja artikkelille “Tule mukaan Tutkijoiden yöhön perjantaina 30.9.!

Kirjoita kommentti