Ilmakehän pienhiukkasten ja aerosolien tutkimus

keskiviikkona 19. lokakuuta 2016 |

Ei avainsanoja

ilmakehan

Tämä materiaali sopii yläkoulun ja lukion aaltoliikkeen ja lämpöopin kurssien jatkoksi.

Materiaali alkaa siirtämällä lämpöopin ja aaltoliikkeen käsitteitä arkielämään ja siten selittämällä ilmakehän perusilmiöitä. Materiaali syvenee yhä ilmakehän fysikaaliseen tutkimukseen, missä biologiasta ja maantieteestä tuttuja ilmiöitä käsitellään keskustelun avulla.

Materiaalin tarkoituksena on opetussuunnitelman mukaisesti painottaa fysiikan merkitystä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa herättämällä ajatuksia aina ajankohtaisesta ilmastoon liittyvästä tutkimuksesta.

Materiaalin käytön ohjeita -pdf

Ilmakehän pienhiukkasten ja aerosolien tutkimus -pdf (tiedoston koko 3,3 MB)

Ilmakehän pienhiukkasten ja aerosolien tutkimus -pptx (tiedoston koko 8,9 MB)

Ilmakehän pienhiukkaset ja aerosolit -materiaali on tehty osana Oulun yliopiston fysiikan opiskelijoille suunnattua Tieteen popularisointi -kurssia keväällä 2016. Kurssin aikana opiskelijat laativat yläkoulu- ja lukiokäyttöön sopivaa, Oulun yliopistossa tehtävää fysiikan tutkimusta esittelevää oppimateriaalia.

 

 


Ei kommentteja artikkelille “Ilmakehän pienhiukkasten ja aerosolien tutkimus

Kirjoita kommentti