Kvanttipiirit

keskiviikkona 19. lokakuuta 2016 |

Ei avainsanoja

kvanttipiirit

Tässä materiaalissa kerrotaan kvanttimekaniikan tärkeydestä modernissa tietotekniikassa sekä siihen liittyvästä kvanttioptiikan tutkimuksesta. Materiaali ei sinänsä varsinaisesti sovi suoraan oppitunnille, vaan sen avulla voi tukea asiasta yleisesti kiinnostuneita oppilaita.

Suppeampi materiaali on tarkoitettu yläkoulun lisämateriaaliksi tai esimerkiksi lukiota aloittaville. Laajempi maeriaali on tarkoitettu lähinnä lukion lisämateriaaliksi. Vaikka kaikki ilmiöt eivät ole selitettävissä täysin lukiofysiikalla, on laajemmassa materiaalissa yritetty selittää ilmiöitä tarkemmin käyttäen joitain atomifysiikan konsepteja.

Kvanttipiirit, infoa opettajille -pdf

Kvanttipiirit, suppeampi materiaali -pdf

Kvanttipiirit, laajempi materiaali -pdf

Kvanttipiirit-materiaali on tehty osana Oulun yliopiston fysiikan opiskelijoille suunnattua Tieteen popularisointi -kurssia keväällä 2016. Kurssin aikana opiskelijat laativat yläkoulu- ja lukiokäyttöön sopivaa, Oulun yliopistossa tehtävää fysiikan tutkimusta esittelevää oppimateriaalia.

 

 


Ei kommentteja artikkelille “Kvanttipiirit

Kirjoita kommentti