Lukiovalintoina biologia ja maantiede

tiistaina 4. lokakuuta 2016 | | Ei kommentteja
Miten lukiolaisten ainevalinnat vaikuttavat heidän pääsyynsä Oulun yliopistoon yliopistotasolla ja koulutusalakohtaisesti? Minkä reaaliaineiden kirjoittamisen voidaan sanoa edistävän yliopistoon pääsyä?
yo kuvapankki LX7A7782
Kuva: Kimmo Kuortti

Natura-lehdessä 3/2016 julkaistussa artikkelissa tarkastellaan erityisesti maantieteen ja biologian ylioppilastutkintoarvosanan merkitystä Oulun yliopiston opiskelijavalinnassa vertailukohtana muut reaaliaineet.

Artikkelin tietojen keskeisin merkitys lukiolaisten kannalta on se, että on syytä huolella tutustua etukäteen siihen, miten ylioppilaskirjoitusten ainevalinnat vaikuttavat mahdollisuuksiin päästä yliopistoihin ja niiden eri koulutusaloille. Reaaliaineet eivät ole samanarvoisia yliopistojen opiskelijavalinnassa, ja eri reaaliaineiden osaamistarve yliopisto-opinnoissa riippuu myös koulutusalasta.

Kokonaisuutena matematiikan, fysiikan, kemian, biologian ja maantieteen osaajille on korkeakouluissa paljon aloituspaikkoja, ja näiden aineiden kirjoittajilla on oivalliset mahdollisuudet päästä opiskelemaan korkeakouluihin.

Lue koko artikkeli osoitteessa
http://www.naturalehti.fi/2016/09/15/lukiovalintoina-biologia-ja-maantiede/.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Sauli Partanen (LuK, Maantieteen tutkimusyksikkö, Oulun yliopisto), Jarmo Rusanen (professori, Maantieteen tutkimusyksikkö, Oulun yliopisto) ja Jouni Pursiainen (professori, Oulun yliopiston LUMA-keskus).


Heli Vaara toimii suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa. Hän on kasvatustieteilijä, jolla on myös luokanopettajan ja maantieteen aineenopettajan pätevyys.

Ei kommentteja artikkelille “Lukiovalintoina biologia ja maantiede

Kirjoita kommentti