StarT – uusi monitieteinen toimintakulttuuri kouluihin ja päiväkoteihin

tiistaina 1. marraskuuta 2016 | | Ei kommentteja

LUMA-keskus Suomi juhlistaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta 2017 käynnistämällä innovatiivisen StarT-hankkeen.

StarT antaa konkreettisia työkaluja ja tukea toteuttaa luovaa ja tieteenaloja eheyttävää projektityöskentelyä mm. päiväkodeissa, peruskouluissa, lukioissa ja harrastusryhmissä. Sen myötä StarT tuo Suomeen myös oman ”science fair” -tapahtuman.

Kuva: LUMA-keskus Suomi

StarTin tavoitteena on luoda Suomeen aivan uudenlainen, opetussuunnitelman perusteiden tavoitteita tukeva toimintakulttuuri, jossa lasten ja nuorten projektityöt ovat keskiössä.

StarT-toimintamallissa 3-19-vuotiaat lapset ja nuoret tekevät tiimeittäin pienempiä tai isompia toiminnallisia projektitöitä kansallisiin LUMA-teemoihin liittyen. LUMA-keskus SUOMI tarjoaa maksutonta tukimateriaalia, koulutusta ja StarT-lähettiläitä toiminnan tueksi.

Innovatiivisia tiimejä sekä koulujen ja päiväkotien toimintamalleja palkitaan StarT-tapahtumissa ja tuodaan esille mediassa. Hankkeeseen kuuluu myös Suomen lippu -tapahtuma 3. joulukuuta 2017.

Koulun tai päiväkodin tulee ilmoittautua 15.11.2016 mennessä osoitteessa http://www.luma.fi/start StarT-toimintamallia toteuttavaksi tahoksi.

Opettajat voivat osallistua verkkokoulutuksena järjestettävään StarT-koulutukseen, jossa tarjotaan tietoa ja konkreettisia työkaluja monitieteisen projektioppimisen toteuttamiseksi sekä tukimateriaalia teemoihin liittyen.

StarT-toimintakulttuuri on tarkoitus jalkauttaa hankkeen myötä osaksi suomalaista kasvatus- ja opetusalaa. Hankkeen myötä tuotetaan tulevaisuudessakin käytettävissä olevaa oppimateriaalia monitieteiseen projektioppimiseen.

Mitä ja missä:

StarT – uusi monitieteinen toimintakulttuuri kouluihin ja päiväkoteihin

Kohderyhmä:

varhaiskasvatus, esiopetus, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset

Sopii oppiaineisiin:

integroitu LUMA-aineisiin (luonnontieteet, matematiikka, tietotekniikka)

Ajankohta:

Ilmoittautuminen StarT-kouluksi tai päiväkodiksi 15.11.2016 mennessä. StarT-tiedepäivät kouluilla tai päiväkodeissa tammi-maaliskuussa, StarT-festarit huhti-toukokuussa ja StarT gaala myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Osallistumiseen kuluva aika:

StarT-toimintaa voidaan toteuttaa koulun toimintaan parhaiten sopivalla tavalla. Projektityöskentelyyn voidaan varata erityinen ajanjakso tai se voi sijoittua normaalien oppituntien puitteisiin.

Hinta:

ilmainen

Yhteystiedot:

projektipäällikkö Jenni Vartiainen, LUMA-keskus Suomi jenni.vartiainen(ät)helsinki.fi

Järjestäjä:

LUMA-keskus yhteistyötahoineen

Lisätietoja:

http://www.luma.fi/start


Jenni Vartiainen on LUMA-keskus Suomen StarT-hankkeen projektipäällikkö.

Ei kommentteja artikkelille “StarT – uusi monitieteinen toimintakulttuuri kouluihin ja päiväkoteihin

Kirjoita kommentti