Atomin elektronirakenteen tutkiminen synkrotronisäteilyn ja elektronispektroskopian avulla

keskiviikkona 28. joulukuuta 2016 |

Ei avainsanoja

kuva01jukkalamsa

Tätä opetuspakettia käyttäen lukion opettaja pystyy tutustuttamaan oppilaita atomin elektronirakenteen tutkimukseen synkrotronisäteilyn avulla ja siihen miten tällaista tutkimusta tehdään Oulun yliopistossa.

Opetusmateriaalissa on osa asioista (mm. lyhyitä videoita) englannin kielellä, joten tämä on oiva mahdollisuus integroida englantia fysiikan opetukseen. Opetuspaketissa pyritään kertaamaan asiaan liittyviä käsitteitä, joita lukiossa on jo opittu, ja sen lisäksi syventämään ymmärrystä fysiikan tutkimuksesta Oulun yliopistossa.

Opettajan materiaali -pdf (tiedoston koko 1,4 MB)

Synkrotronisäteily ja elektronispektroskopia -pdf (tiedoston koko 940 kB)

Synkrotronisäteily ja elektronispektroskopia -materiaali on tehty osana Oulun yliopiston fysiikan opiskelijoille suunnattua Tieteen popularisointi -kurssia keväällä 2016. Kurssin aikana opiskelijat laativat yläkoulu- ja lukiokäyttöön sopivaa, Oulun yliopistossa tehtävää fysiikan tutkimusta esittelevää oppimateriaalia.

 


Ei kommentteja artikkelille “Atomin elektronirakenteen tutkiminen synkrotronisäteilyn ja elektronispektroskopian avulla

Kirjoita kommentti