Avaruussää

keskiviikkona 28. joulukuuta 2016 |

Ei avainsanoja

kuva01kaikaltiola
Kuva: NASA

Mitä avaruussäällä tarkoitetaan ja mitä ilmiöitä siihen liittyy?

Näiden materiaalipakettien avulla on mahdollista tutustua aiheeseen yläkoulun ja lukion oppitunneilla.

Lukioon suunnitellussa oppimateriaalissa tutustutaan muutamiin avaruussäähän liittyviin ilmiöihin laskutehtävien kautta. Ilmiöiden joukosta on valittu sellaisia, jotka toivottavasti ovat oppilaille mieleen.

Yläkoulun oppitunnilla oppilaat pääsevät tutustumaan avaruussäähän ryhmätöiden kautta. Ryhmätyöt keskittyvät yleistajuiseen esitykseen avaruussäästä lähtien sähkömagneettisten hiukkasten synnystä ja niiden matkasta maapallolle ja vuorovaikutuksesta maapallon magneettikentän sekä ilmakehän kanssa.

Avaruussää, oppimateriaali lukioon -pdf (tiedoston koko 5 MB)

Avaruussää, oppimateriaali yläkouluun -pdf

Avaruussää-materiaali on tehty osana Oulun yliopiston fysiikan opiskelijoille suunnattua Tieteen popularisointi -kurssia keväällä 2016. Kurssin aikana opiskelijat laativat yläkoulu- ja lukiokäyttöön sopivaa, Oulun yliopistossa tehtävää fysiikan tutkimusta esittelevää oppimateriaalia.

 


Ei kommentteja artikkelille “Avaruussää

Kirjoita kommentti