StarT-aluefestareilla palkittiin tähtitiimejä ja hyviä käytänteitä

torstaina 30. maaliskuuta 2017 | | Ei kommentteja

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun StarT-aluefestarit järjestettiin Oulussa keskiviikkona 29.3.2017.

Tiedekeskus Tietomaassa palkittiin lasten ja nuorten tähtitiimejä sekä oppimisyhteisöjen hyviä käytänteitä. Palkintojen jaon jälkeen osallistujat pääsivät tutustumaan Tiedekeskus Tietomaan näyttelyihin.

Tähtitiimien palkitsemisen lisäksi StarT-aluefestereiden ohjelmassa oli erilaisia työpajoja ja täydennyskoulutusta opettajille, jotka järjestettiin Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella.

Kuva: Päiväkoti Piilometsä

Lasten tiimin pääpalkinto: Päiväkoti Piilometsä

Lasten tiimin pääpalkinnon sai Piilometsän päiväkoti. Heidän Avaruusmatka-projektissaan Astrosuomiset tutkivat avaruutta ja valloittivat tuntemattoman planeetan, jolle he antoivat nimen THYI-KIK.

Piilometsän Avaruusmatka-projekti on loistava esimerkki hyvin laaja-alaisesta ja monipuolisesta oppimisprojektissa, jossa lapsia on osallistettu erinomaisesti. Projekti ja sen toteutus on myös dokumentoitu erinomaisesti.

Lisää Piilometsän päiväkodin projektista voit lukea ja katsoa osoitteista: http://www.piilometsa.fi/2017/03/avaruusmatka.html, http://www.piilometsa.fi/2017/03/avaruusmatka-oppiminen.html ja http://www.piilometsa.fi/2017/03/avaruusmatka-aluefestari-oulun.html.

Astrosuominen avaruusmatkalla. Kuva: Päiväkoti Piilometsä

Nuorten tiimin pääpalkinto: Kaakkurin koulu

Nuorten tiimin pääpalkinnon saivat Kaakkurin koulun 9.-luokkalaiset Siiri Niemelä, Ilona Ojala, Ilona Savenius ja Anna-Sofia Jylhä sekä heidän opettajansa Anne Kallinen-Juopperi. Heidän kemian projekteissaan valmistettiin tähtisadetikkuja ja kookoskäsivoidetta.

Kookoskäsivoiteen valmistusta. Kuva: Kaakkurin koulu

Tiimin toteuttamat projektit ovat erinomainen esimerkki projekteista, joissa yhdistyvät mm. kemian sekä tieto- ja viestintätekniikan sisällöt. Oppilaat ovat toteuttaneet projektit, raportit ja videot erinomaisesti ja itsenäisesti.

Tähtisadetikkujen valmistusta. Kuva: Kaakkurin koulu

Hyvien käytänteiden pääpalkinnot: Metsälinnan, Pikkulinnan ja Vekaralinnan päiväkodit sekä Ninnu Korpi

Metsälinnan päiväkodin esikoululaiset vastaanottavat palkintoa.

Hyvien käytänteiden pääpalkintoja jaettiin kaksi. Toisen sai Ninnu Korpi ja toisen saivat Metsälinnan, Pikkulinnan ja Vekaralinnan päiväkodit.

Seinäkiipeilyä seikkailuleirillä. Kuva: Metsälinnan päiväkoti

Esikoululaisten seikkailuleiri Virpiniemessä

Metsälinnan, Pikkulinnan ja Vekaralinnan päiväkotien hyvänä käytänteenä palkittiin Esikoululaisten seikkailuleiri Virpiniemessä.

Kolmen pienen yksityisen päiväkodin muodostaman päiväkotiperheen Esikoululaisten seikkailuleiri Virpiniemessä on erinomainen esimerkki hyvästä käytänteestä, jossa yhdistyvät laaja-alaisesti monet opetussuunnitelman tärkeät tavoitteet.

Leiri mm. tukee laaja-alaiseen oppimiseen liittyvien oppimiskokonaisuuksien rakentamista ja niiden linkittämistä arkeen ja elinympäristöön. Leiri toteuttaa erinomaisesti myös yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Myös ryhmäytyminen pääsee leirin aikana aivan uudelle tasolle.

Jättiläisen hampailla tasapainoilua. Kuva: Metsälinnan päiväkoti

Oulangan tiedeleirikoulu

Toinen palkittu hyvä käytänne oli Ninnu Korven raportoima Oulangan tiedeleirikoulu.

Tutkimuspainotteinen tiedeleirikoulu järjestettiin Oulangan tutkimusasemalla, jossa yläkoululaiset pääsivät tutustumaan tieteen tekemiseen biologisen ja maantieteellisen tutkimuksen kautta ainutlaatuisessa oppimisympäristössä.

Oulangan tiedeleirikoulu on esimerkki hyvästä käytänteestä joka tukee ilmiöpohjaista oppimista ja hyödyntää koulun ulkopuolisia oppimisympäristöjä erinomaisesti.

Ninnu Korpi teki myös Pro gradu -tutkielmansa tiedeleirikouluun liittyen ja tutki oppilaiden oppimiskokemuksia ja tiedeleirikoulun tavoitteiden toteutumista.

Mukaan StarTiin!

Sinunkin on mahdollista lähteä mukaan StarTiin ja mahdollisesti olla mukana ensi vuoden palkintojenjaossa! Ilmoittautuminen lukuvuoden 2017-2018 StarTiin alkaa 1.5.2017 osoitteessa http://start.luma.fi.

Tallenna


Heli Vaara toimii suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa. Hän on kasvatustieteilijä, jolla on myös luokanopettajan ja maantieteen aineenopettajan pätevyys.

Ei kommentteja artikkelille “StarT-aluefestareilla palkittiin tähtitiimejä ja hyviä käytänteitä

Kirjoita kommentti