Matematiikan verkkoperuskurssi kaikille kiinnostuneille

maanantaina 24. huhtikuuta 2017 | | 5 kommenttia

Oulun yliopiston Sovellettu ja laskennallinen matematiikka järjestää kesällä 2017 kaikille avoimen ja maksuttoman verkko-opetuskurssin tekniikan matematiikasta. Kurssi on nimeltään Matematiikan verkkoperuskurssi ja sen laajuus on 5 opintopistettä.

Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen, jonka perusteella myöhemmin Oulun yliopistoon valitut opiskelijat voivat hakea merkinnän ja vastaavan arvosanan kurssista Matematiikan peruskurssi 1. Tämä kurssi kuuluu kaikkiin tekniikan alan (DI) tutkinto-ohjelmiin Oulun yliopistossa.

Kurssin työtila avataan 1.6.2017 osoitteessa https://oystack.oulu.fi. Ennen kurssille ilmoittautumista osallistujan on rekisteröidyttävä kyseisessä osoitteessa (mahdollista 1.6. alkaen), mikäli osallistujalla ei ole vielä Oulun yliopiston opiskelija-tunnuksia. Rekisteröinnin lisäksi kurssille tarvitaan salasana, jonka saa sähköpostitse osoitteesta lassi.korhonen(at)oulu.fi

Kurssin sisältö (teoriaosat, esimerkkivideoklipit, valmiiksi lasketut esimerkit, STACK-tehtävät) on kokonaisuudessaan käytettävissä heti työtilan avauduttua. Kurssilla on tarjolla myös ohjausta ja opastusta opettajilta videoneuvotteluyhteyden ja chatin välityksellä kesäkuussa ja elokuussa. STACK-tehtäviä tekemällä kerätyt pisteet ovat suoraan osasuoritus kurssista. STACK-tehtävillä on mahdollista ansaita 12 p ja 26.8. Oulun yliopistossa järjestettävällä kokeella 24 p. Läpipääsy on varmaa, kun yhteispistemäärä on 18 p tai enemmän.

Lisätietoja: lassi.korhonen(at)oulu.fi

 


Lassi Korhonen toimii STACK-yhteyshenkilönä Sovelletun ja laskennallisen matematiikan yksikössä Oulun yliopistossa.

5 kommenttia artikkelille “Matematiikan verkkoperuskurssi kaikille kiinnostuneille

 1. Olisi hyvä tietää sisällöstä ja sopiiko kurssi myös lukiolaisille. Mitä pohjatietoja tarvitaan?

  Alli Huovinen | maanantaina 1. toukokuuta klo 09:16 #

 2. Kurssia ei siis voi suorittaa kokonaan etänä? Onko kurssi pakko tenttiä Oulussa vai onko etätenttimahdollisuutta?

  Meukku | maanantaina 1. toukokuuta klo 15:16 #

 3. Hei,
  kiitos mielenkiinnosta! Kurssi sopii erinomaisesti myös lukiolaisille. Olisi eduksi, jos pohjatietoina olisi kahden ensimmäisen vuoden lukion pitkän matematiikan kurssit, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

  Kurssin sisältö kertaa melko suurelta osin lukion pitkän matematiikan ja on pääpirteissään seuraavanlainen:
  -luvut, yhtälöt ja epäyhtälöt
  -vektorialgebraa (mm. laskutoimitukset, kulma, pistetulo ja ristitulo)
  -kolmiulotteisen avaruuden suorat ja tasot (mm. pisteen etäisyys suorasta ja tasosta)
  -funktiot (mm. kuvaaja, laskutoimitukset, trigonometriset, potenssi-, logaritmi- ja Arcus-funktiot)
  -raja-arvo ja jatkuvuus (mm. laskusääntöjä, epäoleelliset raja-arvot, jne.)
  -differentiaalilaskentaa (mm. derivaatta, implisiittinen derviointi, parametriesitys ja napakoordinaattiesitys)
  -integraalilaskentaa (mm. peruslauseet, määrätty integraali, osittaisintegrointi, pinta-alan laskeminen, pyörähdyskappaleen tilavuuden laskeminen)

  Lassi Korhonen | tiistaina 2. toukokuuta klo 09:36 #

 4. Hei, kurssia ei voi suorittaa kokonaan etänä. Syynä tähän on se, että kurssin suorittaneilla on mahdollisuus saada merkintä Oulun yliopiston kurssista Matematiikan peruskurssi 1 ja tätä varten tarvitsemme varmuuden kurssin suorittaneen henkilöllisyydestä. Mikäli kurssin suorittamista aikova saa järjestettyä itselleen tenttiajan asianmukaisella valvonnalla 26.8. klo 9-12 jostain toisesta koulutusorganisaatiosta (esim. avoin yliopisto tms.), voimme toimittaa tentin sinne.

  Lassi Korhonen | tiistaina 2. toukokuuta klo 09:50 #

 5. Tuolloin ovat jo koulutkin alkaneet, joten lukioista saattaisi löytyä tenttipaikkamahdollisuuksia ainakin, jos lukion omissa opiskelijoissa on tenttijöitä vai kuinka?

  Alli Huovinen | tiistaina 2. toukokuuta klo 13:20 #

Kirjoita kommentti