StarT – yhteisöllinen tapa toteuttaa monialaisia opintokokonaisuuksia ja teemaopintoja

tiistaina 11. huhtikuuta 2017 | | Ei kommentteja

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki osallistumaan StarT-toimintaan lukuvuonna 2017-2018. StarTissa opitaan yhdessä projektioppimisen kautta ja jaetaan oppimisen ja tekemisen riemua!

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on käynnistänyt uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla ilmiöpohjaisia projekteja. Projektityöskentely on kaikille luokka-asteille mielekäs tapa oppia yhdessä matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologiaa, jossa luontevasti voi yhdistää tieteen, taiteen, liikunnan sekä lasten ja nuorten omat kiinnostuksen kohteet.  Projektit voi toteuttaa pienempänä ja lyhytkestoisena projektina, omana teemakurssinaan tai vaikka koko lukuvuoden kestoisena toimintana.

Me StarTissa haluamme tukea sekä projekteja toteuttavia tiimejä että opettajia tarjoamalla materiaaleja, ideoita, konkreettista tukea sekä maksutonta koulutusta ilmiöpohjaisen ja monialaisen oppimisen toteuttamiseen.

Nöykkiönlaakson koulun oppilaat työskentelevät StarT-projektinsa parissa.

”Yhdessä hyvää tulevaisuuteen!” kuuluu StarTin motto. Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. Laaja yhteistyö yhteiskunnan toimijoiden sekä yritysten kanssa tarjoaa lapsille ja nuorille näkymän tulevaisuuden uravaihtoehtoihin sekä LUMA-aineiden merkitykseen yhteiskunnassa.

StarT on LUMA-keskus Suomen tarjoama pysyvä toimintamalli, johon lukuvuonna 2017-2017 on osallistunut yli 800 oppimisyhteisöä 36 maasta.

Keskeinen osa kansallisen ja kansainvälisen StarT-yhteisön toimintaa ovat yhteiset innostavat tapahtumat, joissa jaetaan oppimisen iloa ja intoa. Kevätkausi kulminoituu eri puolella Suomea pidettäviin alueellisiin StarT-festivaaleihin sekä loppukeväästä StarT-gaalaan, joka on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma.

Festivaalit ja gaala ovat elämyksellisiä tapahtumia, joissa ilon ja innon lisäksi jaetaan myös erilaisia raha- ja elämyspalkintoja. Parhaille tiimeille sekä oppimisyhteisöille myönnetään StarT 2018 palkintogaalassa International LUMA StarT Award 2018.

Ilmoittaudu StarT‑oppimisyhteisöksi ja saa materiaalit, tuki sekä ideat käyttöösi jo ennen kesää!

Ilmoittautuminen lukukaudelle 2017-2018 alkaa 1.5. StarTin nettisivuilla.

StarT- A4 mainos tulostettavaksi

StarT:ista antaa lisätietoja:

Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, 050 514 1450

Projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, 050 448 9508

http://start.luma.fi/   |   info@start.luma.fi   |   Tilaa StarT -uutiskirje

Tallenna

Tallenna


Outi Haatainen on StarTin projektipäällikkö.

Ei kommentteja artikkelille “StarT – yhteisöllinen tapa toteuttaa monialaisia opintokokonaisuuksia ja teemaopintoja

Kirjoita kommentti