Elämyksiä kesäleireiltä ja työpajoista

tiistaina 2. toukokuuta 2017 | | Ei kommentteja

Oletko 7–16-vuotias ja kaipaatko tekemistä tulevalle kesälle? Tiedekeskus Tietomaan kesäleireillä ja Lasten ja nuorten kesäyliopiston työpajoissa on tarjolla mielenkiintoista puuhaa moneen makuun!

Museo- ja tiedekeskus Luuppiin kuuluvan Tiedekeskus Tietomaan kesän ohjelmistossa on jo perinteikkäitä Tietomaa- ja Tiedeleirejä sekä Dragsters-leiri. Lisäksi yksi leiriviikko vietetään elektroniikan merkeissä.

Tietomaa- ja Tiedeleireillä pääpaino on luonnontieteissä, joita lähestytään kokeellisesti itse tehden, oppien ja oivaltaen. Dragsters-leirillä jokainen leiriläinen pääsee valmistamaan oman dragsters-auton pienoismallin, jonka voimanlähteenä toimii CO2-kapseli. Huolellisen suunnittelu- ja rakentamisvaiheen jälkeen leiri huipentuu kilpailuun, jossa leiriläiset pääsevät testaamaan valmistamiaan ajoneuvoja hienolla F1 in Schools -ratalaitteistolla. Elektroniikka-leirillä tulevat tutuiksi niin erilaiset komponentit kuin näiden merkitys laitteiden toiminnalle. Leirillä rakennetaan Arduino-paketeilla mm. raketin mittaristo ja luodaan musiikkia liikkeentunnistuksella.

Lisätietoja Tietomaan leiritarjonnasta löydät verkkosivulta
http://www.tietomaa.fi/vierailijat/leirit_ja_tyopajat/leirikesa_2017

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston järjestämässä Lasten ja nuorten kesäyliopistossa on tarjolla hauskaa ja monipuolista tekemistä useiden eri teemojen parissa.

Tarjolla on mm. Taikurityöpajoja, joissa opitaan tekemään taikatemppuja ja ymmärtämään millaisiin ilmiöihin taikatemput perustuvat. Robotiikka-työpajoissa päästään rakentamaan ja ohjelmoimaan robotti ja Peliohjelmoinnin työpajoissa ohjelmoidaan oma tietokonepeli.

Murtomysteeri-työpajassa kokeillaan, millaista on olla rikoksia selvittävä salapoliisi. Tiedemiehenä keittiössä -työpajassa tehdään ihmemönjää ja laavalamppuja ja jännitetään veden pintajännitystä. Tiedepaja Hypoteesissa tutkitaan aineiden outoja olomuotoja ja Rooman keisarin aikaista salakirjoitusta sekä etsitään vastausta kysymykseen ”Voiko kynttilän sammuttaa puhaltamatta tai koskematta siihen?”

Lasten ja nuorten kesäyliopiston tarjontaan voit tustustua Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston verkkosivuilla osoitteessa
http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/lasten_kesayliopisto_oulussa/

Lasten ja nuorten kesäyliopistolla on toimintaa Oulun lisäksi myös Kuusamossa ja Ylivieskassa:
http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/lasten-kesayliopisto-kuusamossa/

http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/lasten-ja-nuorten-kesayliopistotoiminta-ylivieskassa/

 

 


Kati Kyllönen toimii suunnittelijana Oulun yliopiston LUMA-keskuksessa. Koulutukseltaan hän on fyysikko sekä fysiikan, kemian ja matematiikan opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Elämyksiä kesäleireiltä ja työpajoista

Kirjoita kommentti