Uutta intoa matematiikan opiskeluun kesäkursseilta

torstaina 3. elokuuta 2017 | | Ei kommentteja

Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden yksikkö ja LUMA-keskus järjestivät jälleen tänä kesänä matematiikan kesäkursseja lukiolaisille. Kesäkurssit ovat jo perinne, sillä niitä on järjestetty 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Tänä vuonna kurssit toteutettiin heinä-elokuun vaihteessa 31.7.–4.8.

Kesäkursseilla kerrataan edellisenä lukuvuonna opiskeltuja matematiikan sisältöjä. Samalla päästään taas harjoittamaan mahdollisesti kesän aikana vähän ruostunutta laskurutiinia. Kertauskurssin jälkeen on helpompi jatkaa matematiikan opiskelua uusien kurssien parissa uuden lukuvuoden käynnistyessä.

Kesäkursseja järjestettiin tällä kertaa sekä lukioiden että yliopiston tiloissa. Keminmaan lukio oli järjestämispaikoista kaukaisin, muut kurssipaikat olivat Oulun alueella: Haukiputaan lukio, Kastellin lukio, Laanilan lukio, Oulun normaalikoulun lukio ja Oulun yliopiston Linnanmaan kampus. Kurssit olivat osallistujille maksuttomia. Osallistujia oli yhteensä lähes 200, ja heistä kaukaisimmat saapuivat kursseille Pohjois-Pohjanmaan ulkopuolelta.

Kurssivalikoimassa olivat mukana perinteiset pitkän matematiikan kertauskurssit sekä peruskoulun ja lukion nivelvaiheen kurssi. Uutuutena oli tarjolla lyhyen matematiikan ensimmäisen vuoden kertauskurssi.

Opettajina kursseilla toimivat matematiikan aineenopettajaopiskelijat. ”Kurssi on mennyt mielestämme todella nopeasti ja jouhevasti”, lyhyen matematiikan kertauskurssin opettajat Jari Friman ja Inkeri Sairanen kertovat. ”Olimme jopa vähän yllättyneitä siitä, miten aktiivisia ja motivoituneita kurssilaisetkin olivat.” Jarin ja Inkerin mukaan kurssilla on käytetty paljon toiminnallista materiaalia, mikä on selvästi ollut mukavaa vaihtelua laskemiseen. ”Kurssi olisi opettajien puolesta voinut jatkua pidempäänkin.”


Kati Kyllönen toimii suunnittelijana Oulun yliopiston LUMA-keskuksessa. Koulutukseltaan hän on fyysikko sekä fysiikan, kemian ja matematiikan opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Uutta intoa matematiikan opiskeluun kesäkursseilta

Kirjoita kommentti