AVAIN-tutkimusryhmä avaa lukion ainevalintojen ja yo-arvosanojen merkitystä

maanantaina 23. lokakuuta 2017 | | Ei kommentteja

Oulun yliopiston monitieteinen AVAIN-tutkimusyhteisö on julkaissut kokoelman tutkimuksia, joista selviää, miten lukion ainevalinnat ja ylioppilastodistuksen arvosanat näkyvät yliopiston opiskelijavalinnoissa. Esitykset perustuvat laajaan rekisteriaineistoon, jossa ovat kaikki vuosina 2013-2015 valmistuneet ylioppilaat ja Suomessa yliopistoihin valitut opiskelijat.

AVAIN-ryhmän selvityksistä käy ilmi esimerkiksi lukion pitkän matematiikan tärkeys yliopisto-opintoihin pääsylle. Lisäksi opiskelualoista lääketieteiden ja psykologian todettiin keräävän keskimäärin korkeimmat ylioppilastutkinnon arvosanojen kirjoittajat.

Aineisto on jo saanut erinomaisesti julkisuutta, sillä Kaleva on julkaissut sen pohjalta kaksi artikkelia (linkit AVAIN-sivuille): ”Lukion ainevalintojen merkitys korostuu” (5.10.) ja ”Lääketieteiden opiskelijoiden yo-tutkintoarvosanat kaikkein korkeimmat” (22.10.).


Pasi Terästi

Ei kommentteja artikkelille “AVAIN-tutkimusryhmä avaa lukion ainevalintojen ja yo-arvosanojen merkitystä

Kirjoita kommentti