Matemaattista sanailua 18.4.2018

torstaina 5. huhtikuuta 2018 | Kati Kyllönen | Ei kommentteja

Aika ja paikka

keskiviikkona 18.4.2018 klo 18–19
(kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen)
Oulun Lyseon lukion juhlasali, Kajaaninkatu 3, 90100 Oulu

Sisältö

Matematiikka on vain kaavoja ja kuvioita? Kun matematiikasta puhutaan ja sitä opetetaan, tarvitaan myös kieltä ja käsitteiden nimiä. Matematiikassa niin kuin kaikilla opinaloilla on paljon sanoja, jotka eivät ole alkuaan suomea. Monesti niiden merkitys hahmottuu helpommin latinan suoran vaikutuksen alaisia kieliä kuten ranskaa, englantia tai italiaa puhuville kuin meille suomenkielisille.

Vierassanoja löytyy ihan arkisistakin yhteyksistä. Miksi summa on summa? Nimitysten taustan eli niiden etymologian ymmärtäminen voi tehdä käsitteistä helpommin mieleen painuvia ja ymmärrettäviä. Niiden myötä matematiikan merkitys kulttuurin kestävänä aineksena selkenee. Matematiikan sanasto antaa myös opetukseen oppiainerajat ylittävän elementin.

Matti Lehtinen, joka on laatinut pienen matematiikan sanojen etymologisen sanakirjankin (Matematiikan sanoja, Eukleides-kirjat 2017), kertoo 18. huhtikuuta MAOL-Oulun seudun tilaisuudessa hiukan matematiikan sanastosta.

Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen 15.4. mennessä osoitteeseen
maol.oulunseutu (at) gmail.com
Ilmoita samalla mahdolliset erikoisruokavaliosi kahvitarjoilua varten.

Tilaisuuden järjestää MAOL-Oulun seutu ry.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, osallistujan ei tarvitse olla MAOLin jäsen.

Lisätietoja voit tarvittaessa kysyä Kati Kyllöseltä (kati.kyllonen@oulu.fi).

 

 


Ei kommentteja artikkelille “Matemaattista sanailua 18.4.2018

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia