Päiväkoti Piilometsä Ylikiimingistä palkittiin International LUMA StarT -palkinnolla

keskiviikkona 13. kesäkuuta 2018 | | Ei kommentteja
Edessä Päiväkoti Piilometsän lapset Milla, Vilja, Maija ja Lenne sekä reunoilla päiväkodin opettajat Anniina ja Ossi. Takana keskellä palkinnon ojentaneet Anette Markula, Olli-Pekka Heinonen ja Maija Aksela.

Tiistaina 5.6. järjestetyssä kansainvälisessä StarT-gaalatilaisuudessa Tampereella palkittiin kolme parasta tiede- ja teknologiaprojektia sekä opetuskäytännettä. Yksi palkituista oli Päiväkoti Piilometsä Oulun Ylikiimingistä projektillaan Hyppy kivikauden elämään: talvi. International LUMA StarT 2018 -palkinnon lisäksi päiväkotiryhmä palkittiin tiedepainotteista ohjelmaa sisältävällä gaalamatkalla Helsinkiin ja Tampereelle.

StarT on LUMA-keskus Suomen ja alueellisten LUMA-keskusten organisoimaa, monialaista ja ilmiöpohjaista projektioppimista tukevaa toimintaa. Lukukaudella 2017-2018 mukaan ilmoittautui 500 projektityötä sekä yli 100 hyvää opetuskäytännettä 20 maasta. Lasten ja nuorten tekemiä projekteja ja opettajien kehittämiä opetuskäytänteitä arvioidessaan tuomaristo kiinnitti huomiota erityisesti luovuuteen, omaperäisyyteen, monitieteisyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Päiväkoti Piilometsän lapset toteuttivat upean projektin Hyppy kivikauden elämään: talvi, jossa käsiteltiin Rekikylän kivikautisen asuinpaikan elämää. Lapset hyppäsivät ajassa noin 5000 vuotta taaksepäin ja elivät, kuten muinoin paikalla asustelleet pyyntikulttuurin ihmiset eli metsästäen, kalastaen sekä marjoja ja yrttikasveja keräillen. Lapset keksivät kukin itselleen roolihahmon, jolla oli oma tehtävänsä kivikautisessa yhteisössä. Roolihahmo Aima keitteli hirvisoppaa nuotiolla kodassa ja vetokoirat Hippu ja Piitu valjastettiin reen eteen. Olennaisena osana projektiin kuuluivat kivikautisten esineiden, kuten jousien, nuolten ja rumpukapulan valmistus. Rekvisiittaan on panostettu myös kivikautisessa pukeutumisessa. Tämän projektin eteen on todella nähty vaivaa ja mielikuvitus on päästetty laukkaan!

Suuret onnittelut Päiväkoti Piilometsän väelle ansaitusta palkinnosta!

Katso video ja lue lisää Piilometsän projektista sekä palkintogaalamatkasta allaolevien linkkien kautta:

Hyppy kivikauden elämään: talvi

Palkintomatka

 


Merja Vaaramaa on koulutukseltaan luonnonmaantieteilijä ja työskentelee suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa.

Ei kommentteja artikkelille “Päiväkoti Piilometsä Ylikiimingistä palkittiin International LUMA StarT -palkinnolla

Kirjoita kommentti