Teknologiateollisuus palkitsi matematiikan opetuksen kehittäjiä – erityinen tunnustuspalkinto Oulun yliopiston Jouni Pursiaiselle

maanantaina 11. kesäkuuta 2018 | | Ei kommentteja

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö on palkinnut innostavia suomalaisia opettajia, jotka aktiivisesti kehittävät matemaattisten aineiden opetusta ja uusia tapoja oppia. 21 palkitun opettajan lisäksi myönnettiin erityinen tunnustuspalkinto Oulun yliopiston LUMA-keskuksen johtajalle, professori Jouni Pursiaiselle. Palkinnot jaettiin 5.6.2018 juhlatilaisuudessa Helsingissä.

Vuoden 2018 erityisiä palkintokriteerejä olivat:

  • oppilaiden kiinnostuksen ja innostuksen herättäminen, oppilaskeskeiset menetelmät
  • matemaattisen ajattelun kehittäminen ja toiminnalliset menetelmät
  • ansiot fysiikan ja/tai ohjelmoinnin opetuksen edistämisessä matematiikan rinnalla

Pursiaiselle tunnustuspalkinto myönnettiin matematiikan merkityksen esiintuomisesta. Pursiainen on Oulun yliopiston AVAIN-tutkimusryhmässä tutkinut lukion ainevalintojen merkitystä ja nuorten yläkoulun jälkeisiä opintopolkuja. Hänen tutkimuksessaan nousi esiin matemaattisten ja luonnontieteellisten ainevalintojen suuri merkitys nuorten tulevaisuudelle, sillä tutkimuksen mukaan pitkän matematiikan, fysiikan tai kemian kirjoittaneista noin 90 % pääsi opiskelemaan yliopistoon. ”Pitkän matematiikan kirjoittaminen edistää selkeästi todennäköisyyttä päästä yliopistoon opiskelemaan ja merkitys näkyy kaikilla aloilla”, Pursiainen kertoo.

Lue lisää Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön artikkelista täältä.


Merja Vaaramaa on koulutukseltaan luonnonmaantieteilijä ja työskentelee suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa.

Ei kommentteja artikkelille “Teknologiateollisuus palkitsi matematiikan opetuksen kehittäjiä – erityinen tunnustuspalkinto Oulun yliopiston Jouni Pursiaiselle

Kirjoita kommentti