StarT:n kausi 2018-2019 käynnistyy – tule mukaan osaksi projektioppimisen yhteisöä!

torstaina 13. syyskuuta 2018 | | Ei kommentteja

Start on kansainvälinen ja yhteisöllinen toimintamalli, jossa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. StarTiin voi osallistua jokainen: opettajat, koulut, päiväkodit, perheet, asiantuntijat, opiskelijat, yritykset – jokainen itselleen soveltuvassa roolissa joko projekteja toteuttamassa tai niiden tekemistä tukemassa.

 

Monia toimintamuotoja

1. Oppimisyhteisöille (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät)

StarT tarjoaa yhteisöllisen projektioppimiseen perustuvan ohjelman, jonka tukemana voi toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä teemakursseja kouluissa ja muissa oppimisyhteisöissä. Sen lisäksi, että tuemme ja palkitsemme lapsia ja nuoria projektien toteuttamisessa, kannustamme opettajia ja kasvattajia myös jakamaan hyviä opetuskäytänteitään.

Hyvällä opetuskäytänteellä kansainväliseen StarT-kilpailuun mukaan ilmoittautuneiden joukosta valitaan Suomen edustajat  eurooppalaiseen Science on Stage Festival 2019 -tapahtumaan (Portugal, 10-11/2019).

 

Kaksi sarjaa:

  • Lasten ja nuorten tiimien oppimisprojektit
  • Oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet

 

Toimintaa järjestetään sekä kansallisesti että kansainvälisesti

  • Kansallinen StarT-ohjelma
  • Kansainvälinen StarT-kilpailu

 

Toiminnan lisäksi tarjoamme materiaaleja, ideoita, konkreettista tukea sekä maksutonta koulutusta ilmiöpohjaisen ja monialaisen oppimisen toteuttamiseen projektioppimisen keinoin.

 

2. StarT – kerhoja lapsille, nuorille ja koko perheille

StarTin parissa on toteutettu erilaisia alueellisia ja kansallisia kerhoja mm. professoriliiton kanssa yhteistyössä. Verkkosivuilla on kaikkien hyödynnettävissä StarT GoEdu! -virtuaalikerhon materiaalit ja tehtävät. Uusista mahdollisuuksista tiedotetaan uutisissa sekä somekanavilla.

 

3. StarT-lähettilästoiminta vapaaehtoisille aikuisille

StarT-lähettiläät levittävät iloa ja antavat konkreettista tukea. Lähettiläinä voivat toimia kaikki kiinnostuneet  (esim. opiskelijat, tulevat opettajat, eläkeläiset, työttömät….).  Heille on tarjolla myös vapaaehtoista verkkokoulutusta, joka toimii eräänlaisena StarT-lähettiläs-ajokorttina. Opiskelijoiden kannattaa kysyä myös mahdollisuudesta sisällyttää ajokortti opintoihinsa, esim. opintopisteinä tai osasuorituksena kurssiin.  Lisätietoa lähettilästoiminnasta löytyy täältä tai kysy: info@start.luma.

 

Ennakkoilmoittautuminen StarT-kaudelle on alkanut. Ilmoittaudu mukaan StarT-oppimisyhteisöksi (kerhot, päiväkodit, koulut, perheet) nyt ja saa materiaalia, tukea ja ideoita käyttöösi jo nyt!

Toimintaa järjestää yliopistojen tiede- ja teknologiakasvatusta edistävä LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyökumppaneineen.

 

 

 

 


Merja Vaaramaa on koulutukseltaan luonnonmaantieteilijä ja työskentelee suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa.

Ei kommentteja artikkelille “StarT:n kausi 2018-2019 käynnistyy – tule mukaan osaksi projektioppimisen yhteisöä!

Kirjoita kommentti