Anu Hopia: Kuka saa molekyylin joulupuurostaan? Tietomaa 24.11.2018

keskiviikkona 17. lokakuuta 2018 | Kati Kyllönen | Ei kommentteja

Aika ja paikka:

lauantai 24.11.2018 13:00–14:30
Tiedekeskus Tietomaan auditorio, Nahkatehtaankatu 6, Oulu

Sisältö:

Mistä kemisti inspiroituu joulupöydän äärellä ja minkälaista kemiaa on tuttujen jouluruokien valmistumisen takana?  Voiko kinkun pistää uuniin suoraan jääkaapista, vai pitääkö sen ensin antaa lämmetä huoneenlämmössä?  Mikä on imellyttämisen salaisuus, ja miksi se on niin vaikeaa?  Miksi joulun luumukiisseli muuttuu joskus venyväksi ja kermavaahto kokkareiseksi? Miten syntyvät parhaat suklaakaramellit?

Tutkimusprofessori, molekyyligastronomi Anu Hopia tarjoilee pian ajankohtaiset perinteiset jouluruuat hiukan totutusta poikkeavalla tavalla yleisön tutkittavaksi Tietomaan 30-vuotisjuhlavuoden syksyn luentosarjassa.

Lisätietoja:

Vapaa pääsy.

Lisätietoja löydät Tiedekeskus Tietomaan verkkosivuilta.

 

 


Ei kommentteja artikkelille “Anu Hopia: Kuka saa molekyylin joulupuurostaan? Tietomaa 24.11.2018

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia