Toiminnallisuus ja kokeellisuus varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa luonnontieteissä 9.-10.11.2018 Oulussa

perjantaina 26. lokakuuta 2018 | Kati Kyllönen | Ei kommentteja

Aika ja paikka

perjantai 9.11.2018 klo 9.30–15.30 (kahvit klo 9.15 alkaen)
ja lauantai 10.11.2018 klo 10–16 (kahvit klo 9.30 alkaen)
Oulun normaalikoulu Linnanmaa 1-6, Yliopistokatu 48, 90570 Oulu

Sisältö

Kokeellisuus, toiminnallisuus ja tutkiva oppiminen tuovat opetussuunnitelman perusteiden mukaiset oppilaskeskeiset työtavat käytäntöön. Nämä työmenetelmät ovat opettajille tuttuja asioita, mutta tarvitaan konkreettisia työkaluja, harjoitusta ja esimerkkejä.

Koulutuksessa annetaan käytännön malleja toiminnallisen matematiikan elementtien käytännön toteutukseen varhaiskasvatuksessa ja erityisesti perusopetuksen luokilla 1-7. Luonnontieteissä (1-9) keskeistä on jokapäiväisen elämän ilmiöiden havainnoinnin kautta oppia kunkin tieteenalan käsitteitä. Opetussuunnitelmassa mainittujen käsitteiden opettaminen tarvitsee tarkennusta. Koulutuksen sisältö perustuu tutkimukseen ja vankkaan kokemukseen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Koulutus sisältää kolme koulutuspäivää, joista yksi on etäpäivä. Perjantaina 9.11. on matematiikan päivä (6h) ja lauantaina 10.11. samoille osallistujille luonnontieteiden koulutusta (6h). Lisäksi kaikille on etäpäivä (3h + 3 h), jolloin kouluttajat tukevat ja antavat palautetta tehtävien teossa.

Koulutus on kaikille osallistujille maksuton. Se on Opetushallituksen rahoittamaa ja se toteutetaan yhteistyössä MAOL:n ja Tiedeopetusyhdistyksen kanssa. Espoossa Tiedeopetusyhdistys on kokeillut aineistoa varhaiskasvatuksessa sekä tutkijakoulussa. Koulutusmateriaali tuotetaan kaikkein saatavaksi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa
https://peda.net/yhdistykset/maol-ry/koulutus/koe

 

 

 

 

 


Ei kommentteja artikkelille “Toiminnallisuus ja kokeellisuus varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa luonnontieteissä 9.-10.11.2018 Oulussa

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia