Ovelat ötökät 0-2

maanantaina 3. joulukuuta 2018 |

Avainsanat: hyönteiset, hyönteisravinto, lajintuntemus, muodonvaihdos, pölyttäminen

Luokkataso

0-2. lk

Kuvaus

Suomen luonnossa esiintyy toinen toistaan hauskemman nimisiä ja mielenkiintoisia hyönteisiä. Tämän materiaalin tavoitteena on ennen kaikkea herätellä oppilaan kiinnostusta hyönteisiä kohtaan, tutustuttaa oppilas hyönteisten erikoisiin ominaisuuksiin ja johdatella oppilasta ymmärtämään hyönteisten merkitystä ekosysteemeissä. Materiaali soveltuu ympäristöopin opetussuunnitelman sisältöihin S3 Lähiympäristön ja sen muutosten havainnointi, S4 Tutkiminen ja kokeileminen ja S5 Elämän perusedellytysten pohtiminen.

Toiminnallisissa tehtävissä käsitellään hyönteisten elämänkiertoa, niiden ominaisuuksia, anatomiaa ja ravintoa. Materiaalissa tarkastellaan myös hyönteisten merkitystä ihmisen ravintona sekä tutustutaan tarkemmin 18 hassunnimiseen hyönteislajiin, joista jokaisen voi tavata Suomessa. Tehtävissä keskustellaan ja pohditaan asioita yhdessä ja vuorovaikutteisesti. Materiaalin lopussa on Tiesitkö tätä? –kortit, joissa käsitellään mielenkiintoisia ja yllättäviä seikkoja hyönteisistä.

Materiaalia on muokattu 30.6.2020: lisätty tehtävä, muokattu opettajan ohjeita ja johdantotekstejä, muutettu tehtävien järjestystä.

  1. Ovelat ötökät 0-2 opettajan materiaali
  2. Tehtävä 2 tulostettava materiaali
  3. Tehtävä 3 tulostettava materiaali
  4. Tehtävä 4 tulostettava materiaali
  5. Tehtävä 5 tulostettava materiaali
  6. Tehtävä 6 tulostettava materiaali
  7. Tehtävä 7 tulostettava materiaali
  8. Tehtävä 10 tulostettava materiaali
  9. Tehtävä 11 tulostettava materiaali

 


Ei kommentteja artikkelille “Ovelat ötökät 0-2

Kirjoita kommentti