LUMATIKKA-koulutusta tarjolla Oulussa ja verkossa!

perjantaina 4. tammikuuta 2019 | | Yksi kommentti

Valtakunnallisen LUMATIKKA-täydennyskoulutuksen luokka-astekohtaiset kurssit pyörähtävät käyntiin alkuvuodesta 2019 tuoden LUMATIKKA-koulutuksen jälleen Pohjois-Suomeen. Uusimpaan tutkimustietoon perustuva koulutus toteutetaan usean yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteistyönä, LUMA-keskus Suomi -verkoston hallinnoimana.

Matematiikkaa päiväkodista toiselle asteelle

LUMATIKKA-täydennyskoulutus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden matemaattisten ja pedagogisten taitojen kehittämiseen ja päivittämiseen opetushenkilöstölle varhaiskasvattajista toisen asteen opettajiin!
Koulutuksessa avataan uusinta tutkimustietoa matematiikan didaktiikan ja lähitieteiden alueella, muodostetaan kokonaiskuvaa matematiikan taitojen kehittymisestä varhaislapsuudesta aikuisuuteen sekä perehdytään luokka-asteesta riippuen ajankohtaisiin teemoihin.

Suorita joustavasti verkossa

Voit suorittaa koko koulutuskokonaisuuden (15 op) tai yksittäisiä kursseja. Koulutuskokonaisuus sisältää kaikkien asteiden opettajille yhteisen kurssin (3 op), luokka-astekohtaisen kurssin (6 op) ja valikoiman valinnaiskursseja (à 2 op). Koulutus on mahdollista suorittaa sulautettuna opiskeluna (verkko-opiskelun lisäksi lähipäiviä) tai täysin verkossa. Keväällä 2019 täysin verkossa voi suorittaa kaikille yhteisen kurssin sekä muutamia valinnaiskursseja. Luokka-astekohtaiset kurssit ja loput valinnaiskursseista on suoritettavissa täysin verkossa syksyllä 2019. Lähiopetusta järjestetään useilla paikkakunnilla Rovaniemeltä Helsinkiin, niin suomeksi kuin ruotsiksikin.

Lähikoulutuspäivät Pohjois-Suomessa

Keväällä starttaavat ensikertaa luokka-astekohtaiset kurssit. Kurssien kontaktiopetuspäivät järjestetään Oulussa:

Varhaiskasvatus ja esiopetus
(25.2.-12.5.2019)
PE 15.3. klo 9-15
MA 8.4. klo 9-15
PE 10.5. klo 9-15

Peruskoulun luokat 7-9
(21.1.-19.5.2019)
KE 13.2. klo 10-16
TO 28.2. klo 10-16
TO 11.4. klo 10-16
PE 10.5. klo 10-16

Alkuopetus
(4.2.-19.5.2019)
TO 14.2. klo 9-16
MA 11.3. klo 9-16
TO 11.4. klo 9-16

Lukio
(4.2.-12.5.2019)
TI 12.3. klo 9-15
KE 10.4. klo 9-15
KE 8.5. klo 9-15

Peruskoulun luokat 3-6
(4.2.-19.5.2019)
PE 15.2. klo 9-16
TI 12.3. klo 9-16
TO 11.4. klo 9-16

Ammatillinen koulutus
(7.1.-19.5.2019)
PE 25.1. klo 9-15
TI 12.3. klo 9-15
KE 24.4. klo 9-15

Kaikkien asteiden yhteisen kurssin (7.1.-24.3.2019) voit suorittaa nyt täysin verkossa, mutta myös sulautettuina opintoina, jossa kaksi lähipäivää järjestetään Rovaniemellä Lapin yliopistossa: MA 21.1. & PE 1.3. klo 10-16.

Lähipäiviin on rajoitettu määrä paikkoja. Ilmoittaudu pian mukaan!

Kaivattua koulutusta ammatillisille opettajille

Heti tammikuun alussa käynnistyvä ammatillisen koulutuksen opettajille suunnattu kurssi lienee yksi LUMATIKKA-koulutuksen odotetuimmista ja sopii erinomaisesti niin matematiikan aineen opettajille, matematiikkaa opettaville ammattiaineiden opettajille kuin erityisopettajillekin. Kurssista vastaavat Oulun ja Tampereen ammattikorkeakoulut. Kurssin keskeisiksi teemoiksi on nostettu oppijalähtöisyys, tuki, konkreettisuus, digitaaliset työvälineet ja ohjelmistot matematiikan opetuksessa. Kurssin kolme lähipäivää on mahdollista suorittaa Oulussa (katso aikataulu edellä).

Tarjotin valinnaiskursseja laidasta laitaan

Keväällä järjestetään joukko mielenkiintoisia valinnaiskursseja, joista osa on suoritettavissa täysin verkon välityksellä. Mikä näistä kursseista kiinnostaisi sinua?

Tammikuussa alkavat: Rakennetaan matemaattisia esineitä (sulautettu), Projektit opetuksen polkimena (verkko),Crystal Flowers in Halls of Mirrors (sulautettu), Perhosvaikutus / Butterfly Effect (sulautettu)

Maaliskuussa alkavat: Spatial Structures (sulautettu)

Huhtikuussa alkavat: Algoritmisen ajattelun kehittäminen (verkko, sulautettu), Ohjelmoinnin merkitys matematiikan opetuksessa(verkko, sulautettu), Matematiikkaa kehollisesti ja liikkuen (verkko, sulautettu).

 


Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutusta ja kohderyhmiin kuuluville maksutonta. Lue lisää kursseista ja ilmoittaudu mukaan hankkeen verkkosivuilta: https://lumatikka.luma.fi/ 

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+, Itä-Suomen yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Åbo Akademi LUMA Suomi -verkoston koordinoimina.

 


Kati Kyllönen toimii suunnittelijana Oulun yliopiston LUMA-keskuksessa. Koulutukseltaan hän on fyysikko sekä fysiikan, kemian ja matematiikan opettaja.

Yksi kommentti artikkelille “LUMATIKKA-koulutusta tarjolla Oulussa ja verkossa!

  1. Todella hankalasta luettava sivu, koska web-sivusto ei skaalaudu hionostikaan mobiililaitteille.

    Sami | keskiviikkona 9. tammikuuta klo 08:53 #

Kirjoita kommentti