Oulu Science Hack Day 11.–13.1.2019

torstaina 3. tammikuuta 2019 | Kati Kyllönen | Ei kommentteja

Aika ja paikka

Perjantai-illasta 11.1.2019 klo 17.00 alkaen, sunnuntai-iltaan 13.1.2019 saakka
Tapahtumapaikkana ovat Oulun yliopistolla Linnanmaalla Agora ja Fab Lab Oulu.

Sisältö

Fab Lab Oulu järjestää toista kertaa kansainvälisen Science Hack Days -tapahtuman. Viikonlopun aikana tieteestä ja teknologiasta innostuneet kokoontuvat kehittämään ratkaisuja ja rakentamaan luovia prototyyppejä annetuista haasteista digitaalisen valmistuksen keinoin.

Ideat voidaan toteuttaa esim. digitaalisen valmistuksen, laserleikkurin, 3D-tulostimien, elektroniikkalaitteiden rakennuspisteiden sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla. Konseptiin kuuluvat myös ekologisuus ja materiaalien paikallinen kierrätys.

Osallistujien tukena ovat paikalliset ja kansainväliset ekspertit, eikä aiempaa kokemusta tarvita.

Tilaisuuden alussa perjantai-iltana 11.1. omia mielenkiintoisia ja kreisejäkin ideoita tai haasteita voi pitchata. Jury valitsee toteutettavat ehdotukset, joita osallistujat alkavat ryhmissä toteuttaa eksperttien tukemina. Sunnuntai-iltana prototyypit esitellään kansainväliselle jurylle.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.oulu.fi/fablab/sciencehackday

Lisätietoja

Tilaisuuden järjestävät Fab Lab Oulu ja Jokapaikan tietotekniikka -tutkimusyksikkö.

Fab Lab Oulu on tieteen terävimmässä eturintamassa oleva digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, fabrication laboratory. Fab Labissa voi keksiä ja toteuttaa melkein mitä tahansa huipputeknologian avulla. Elämyksellisyyden ja tekemisen ilon avulla kasvatetaan syvällisiä oppimisen taitoja yli oppiaine- ja toimialarajojen. Science Hack Dayssa voi tavata myös pohjoismaisten Fab Labien edustajia.

Science Hack Day -tapahtumia järjestetään eri puolilla maailmaa: http://sciencehackday.org/about/

Lisätietoja: Fab Lab Oulun johtaja Jani Ylioja p. 050 5951 907, jani.ylioja@oulu.fi

 

 


Ei kommentteja artikkelille “Oulu Science Hack Day 11.–13.1.2019

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia