Vielä ehdit mukaan StarT:iin!

maanantaina 14. tammikuuta 2019 | | Ei kommentteja

StarT on kansainvälinen ja yhteisöllinen toimintamalli, jossa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Kauden 2018-2019 StarT-ohjelma on käynnissä, mutta vielä ehdit mukaan!

StarT:iin ovat tervetulleita kaikenlaiset oppimisyhteisöt: päiväkotiryhmät, koululaisryhmät, harrasteryhmät, perheet ym. Ilmoita siis projektisi tai hyvä käytänne mukaan StarT:iin 17.2.2019 mennessä verkkolomakkeella! Näin pääset osallistumaan Oulun alueellisille StarT-festareille sekä halutessasi kansalliset parhaat -sarjaan ja/tai kansainväliseen StarT-kilpailuun. StarT huipentuu kesäkuussa Jyväskylässä järjestettävään StarT-gaalaan, jonne kutsutaan kansallisessa sarjassa ja kansainvälisessä kilpailussa eniten yleisöääniä saaneet projektit ja hyvät käytänteet.

  1. Ilmoittaudu StarTiin
  2. Lisätietoa StarT:sta

Oulun alueelliset StarT-festarit järjestetään Tiedekeskus Tietomaassa 14.3.2019. StarT-festarien tavoite on mahdollistaa yhteisen ilon jakaminen ja osallistumisen elämys mahdollisimman monelle, joten aina kannattaa osallistua! Festareille voi ilmoittautua, vaikka projekti olisi vielä vähän kesken. Projektin voi esitellä videolla tai muutamalla valokuvalla tuotoksen eri vaiheista. StarTin projektitöiden arvioinnissa painotetaan luovuutta, kekseliäisyyttä ja yhdessä tekemisen iloa. Festareilla on luvassa ohjelmaa lapsille, nuorille ja opettajille. Lisäksi siellä palkitaan alueellisesti parhaita projekteja sekä oppimisyhteisöjen hyviä käytänteitä.

Valtakunnallisia LUMA-viikkoja vietetään jälleen 21.1.-10.2.2019. LUMA-viikot ovat oiva hetki järjestää oman oppimisyhteisön StarT-päivä. StarT-päivänä jokainen lasten ja nuorten tiimi saa loistaa ja esitellä omia projektejaan ja osaamistaan esimerkiksi oman oppimisyhteisön jäsenille, vanhemmille tai muille tukiryhmille. Vinkkejä StarT-päivän järjestelyihin löytyy StarTin verkkosivuilta.


Merja Vaaramaa on koulutukseltaan luonnonmaantieteilijä ja työskentelee suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa.

Ei kommentteja artikkelille “Vielä ehdit mukaan StarT:iin!

Kirjoita kommentti