Open ruokaopas

torstaina 19. syyskuuta 2019 |

Avainsanat: ilmastonmuutos, ruuantuotanto, ympäristökasvatus, ympäristönsuojelu, ympäristövaikutus

Keskeinen syy laajoihin maatalouden aiheuttamiin ympäristöongelmiin on maatalouden tarvitsema valtava maapinta-ala. Kuva: Ian Britton / flickr.com

Luokkataso

yläkoulu ja lukio

Kuvaus

Open ruokaopas on kaikille avoin ja ilmainen verkkosivusto, jossa käsitellään monipuolisesti vastuullisen ruuan ja kestävän maatalouden teemoja. Opas on suunnattu erityisesti yläkouluissa ja lukioissa toimiville aineenopettajille ja siksi vastuullisen ruuan teemoja käsitellään eri oppiaineiden näkökulmista. Oppaan sisältö on jaoteltu 12 eri oppiaineen mukaisesti. Mukana on tehtäviä, joita opettaja voi teettää oppilailla tai opiskelijoilla.

Oppaassa esitellään kestävien ratkaisujen ohella myös ruuantuotannon ongelmia toisinaan kriittiseenkin sävyyn mutta aina tutkimustietoon perustuen. Saatat löytää sivustolta vaikka mitä uutta ja kiinnostavaa, sekä monia yhtymäkohtia eri oppiaineiden sisältöihin! Materiaali toimii siis hyvänä lähtökohtana myös monialaisen oppimisen suunnitteluun.

Oppaan on tuottanut Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ja työn on rahoittanut WWF Suomi. Oppaan sisältöjen ideointiin ja kommentointiin on osallistunut kymmeniä ruoka- ja kasvatusalan toimijoita: tutkijoita, järjestötoimijoita, maanviljelijöitä ja opettajia. Kirjoittamisesta ja kuvatoimituksesta on vastannut BMOL ry:n ympäristökasvattaja, FM Pinja Sipari.

  1. Open ruokaopas

 


Ei kommentteja artikkelille “Open ruokaopas

Kirjoita kommentti