Tule mukaan LUMA2020-kehittäjäyhteisöjen verkostoon

maanantaina 9. syyskuuta 2019 | | Ei kommentteja

Syksyinen tervehdys Oulun yliopiston LUMA-keskuksesta!

Kaipaatko uusia ideoita LUMA-aineiden opetukseen ja projektioppimiseen tai vaikkapa monialaisen oppimiskokonaisuuden toteuttamiseen? Hae ryhmäsi kanssa mukaan uuteen, koko Suomen kattavaan LUMA2020 -ohjelmaan, jossa sinulla on mahdollisuus päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan oman yksikkösi tarpeisiin räätälöityä LUMA-toimintaa yhteisöllisesti ja asiantuntijoiden avustuksella.

Miten järjestää kestävän kehityksen teemakokonaisuus? Millainen projekti sopisi esi- ja alkuopetuksen teknologiakasvatukseen? Miten toteuttaa toiminnallista matematiikkaa toisella asteella? Millaista tiedetoimintaa voisi kuulua päiväkodin arkeen?

Hankkeen päätavoitteena on tukea lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologiaa kohtaan sekä kehittää näiden aineiden opetuksen ja oppimisen laatua varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Toteutus on kytketty  StarT-ohjelmaan, jossa lapset, nuoret ja kasvattajat oppivat yhdessä jakamalla hyviä opetuskäytänteitä ja monitieteisiä projekteja paikallisissa ja valtakunnallisissa tiede- ja teknologiatapahtumissa.

Lukuvuonna 2019-2020 projektien aiheet sijoittuvat seuraavien teemojen sisälle:

1. Kestävä kehitys (mm. ilmastonmuutos, kiertotalous)

2. Matematiikkaa ympärillämme (mm. taide ja tilastot)

3. Teknologia ympärillämme (mm. liikkuva laite, tekoäly, robotiikka)

4. Minun LUMAni (vapaavalintainen teema, joka linkittyy kuitenkin LUMA-aineisiin)

LUMA-kehittämisyhteisöjen verkostossa mukana olevat voivat valita itseään kiinnostavan teeman, johon kehittämistyössä ja projekteissa keskitytään. Yhteisöllinen toiminta aloitetaan loka-marraskuussa omalla alueella järjestettävässä maksuttomassa koulutuspäivässä, jonka jälkeen työskentelyä jatketaan esimerkiksi verkkoympäristössä, erilaisissa tapahtumissa ja asiantuntijoiden avustuksella omassa oppimisyhteisössä. Projekteja, materiaaleja ja käytänteitä esitellään yhteisön omassa StarT -tapahtumassa lukuvuoden 2019-2020 aikana. Vuosi huipentuu huhtikuussa 2020 alueellisilla StarT -festareilla Oulussa. Toiminnan hyvät käytänteet tulevat jakoon esimerkiksi materiaali- ja kerhopakettien muodossa sekä erilaisissa tiede- ja täydennyskoulutustapahtumissa. Tavoitteena on luoda perusteet pysyvälle toiminnalle, joka ulottuu myös niille alueille ja sellaisiin kohderyhmiin, joita LUMA-hankkeet eivät ole aiemmin tavoittaneet.

Hae mukaan StarT:iin ja LUMA-kehittäjäyhteisöjen verkostoon 22.9. mennessä osoitteessa http://2020.luma.fi/.

Tarkempia tietoja LUMA2020-kehittämisohjelmasta ja sen aikataulusta tästä.

Lisätietoja:

Susanna Hasiwar / LUMA2020-ohjelma

susanna.hasiwar@oulu.fi


Susanna Hasiwar on koulutukseltaan luokanopettaja (teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus) ja työskentelee LUMA2020-ohjelmassa suunnittelijana Oulun yliopistolla. Työn alla on myös väitöskirja 10-12 -vuotiaiden oppilaiden matemaattisesta ongelmanratkaisusta.

Ei kommentteja artikkelille “Tule mukaan LUMA2020-kehittäjäyhteisöjen verkostoon

Kirjoita kommentti