Karmivia appelsiininaamoja ja kuolattavia palkintoja MatikkaPysäkin Halloween-pakohuonepelissä

torstaina 31. lokakuuta 2019 | | Ei kommentteja

MatikkaPysäkillä heittäydyttiin Halloween-tunnelmaan keskiviikkoiltana 30.10.2019, kun Ötököiden kuningatar joukkoineen johdatti kerholaiset hämärään pakohuoneeseen, keskelle karmivia appelsiininaamoja. Jännittävä kuhina kävi jo käytävällä, ja pakohuoneeseen päästyään täpinä tiivistyi, kun lasten ensimmäisenä tehtävänä oli etsiä kirjekuori huoneeseen piilotetusta kurpitsasta. Kuoresta paljastui professori Pythagoraan jättämä viesti:

Viestin luettuaan lapset saivat 60 minuuttia aikaa suorittaa tehtävät päästäkseen ulos huoneesta ja tullakseen tulevaisuuden toivoiksi. Tehtävät vaativat niin laskutaitoa kuin päättely- ja hahmottamiskykyäkin. MatikkaPysäkin ohjaajat olivat laatineet monen tasoisia tehtäviä, jotta niiden ratkaiseminen olisi tarpeeksi haastavaa kaiken ikäisille kerholaisille. Halloween-teemainen pakohuonepeli houkuttelikin paikalle ison joukon lapsia ja nuoria päiväkoti-ikäisistä aina yläkouluikäisiin. Myös vanhemmat ja isovanhemmat innostuivat ratkaisemaan tehtäviä nuorempien mukana. Tehtävien ratkaisuista muodostui koodeja, joita tarvittiin päästäkseen käsiksi aarteeseen.

 

 

 

Nopeimmat ehtivät huoneesta ulos, kun kellossa oli vielä reilut 20 minuuttia aikaa jäljellä. Pian heidän jälkeensä myös muut olivat saaneet kaikki tehtävänsä ratkaistua. Tulevaisuuden toivoiksi selviytyneet löysivät aarteen odottamassa portaiden juurella suuressa matkalaukussa, Ötököiden kuningattaren vartioimana. Oikeilla koodeilla laukun lukot aukesivat ja sisältä paljastui kiloittain karkkia.

Juhlathan eivät ole juhlat ilman tarjoiluja, joten karkkien lisäksi MatikkaPysäkin Halloweenissa nautiskeltiin myös pientä suolaista syötävää ja virvokkeita. Herkuttelun lomassa eräs kerholainen tuli pohtineeksi mahtavatko karkit olla vanhentuneita, jos niitä on säilötty jo professorin esi-isän ajoista lähtien. Erään reippaan eskarilaisen mielestä tehtävät olivat helppoja, vaikkakin isän apu tuli tarpeeseen.

Juhlissa oli myös mahdollisuus rakentaa kurpitsa 4DFrame-palasista ja kovertaa oma karmiva appelsiininaamansa tai saada appelsiini mukaansa kotona koverrettavaksi. Illan pimeydessä kotiin näytti lähtevän joukko iloisia ja tyytyväisiä Tulevaisuuden Toivoja. Lämpimästi tervetuloa kaikille 5-15-vuotiaille vanhempineen MatikkaPysäkille joka keskiviikko klo 17.30-19.00 Linnanmaan kampukselle tilaan TH105!

Kuvat: Merja Vaaramaa

Lisätietoja toiminnasta:  https://ouluma.fi/harrastus-ja-kilpailutoiminta/kerhot-leirit-ja-kurssit/matikkapysakki/

MatikkaPysäkki Facebookissa


Merja Vaaramaa on koulutukseltaan luonnonmaantieteilijä ja työskentelee suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa.

Ei kommentteja artikkelille “Karmivia appelsiininaamoja ja kuolattavia palkintoja MatikkaPysäkin Halloween-pakohuonepelissä

Kirjoita kommentti