Aika ja paikka
lauantai 16.11.2019 klo 13.00–14.30
Oulun kaupungin pääkirjaston Pakkalan sali
Sisältö
Kaikille avoin, maksuton yleisöluento:
Mitä ovat aromiyhdisteet? Mikä on mansikan tai mustikan maku ja minkälaisista yhdisteistä kotimaisten marjojen (mansikka, mustikka, vadelma, mesimarja jne.) aromi muodostuu?
Mitä tarkoitetaan marjojen aistinvaraisella arvioinnilla? Kuinka aromi muodostuu marjan kypsyessä ja miten aromi periytyy, kun marjoja risteytetään tai jalostetaan?
Näihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan kemisti, professori Timo Hirvi, nykyään eläkkeellä oleva entinen Mittatekniikan keskuksen ylijohtaja.
Tervetuloa luennolle!
Luennon järjestää Pohjois-Suomen Kemistiseura ry. Luento järjestetään osana Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Juhlavuoden sivustolle pääset tästä linkistä: https://kemia100.fi/