Einsteinin probleema

tiistaina 7. tammikuuta 2020 |

Ei avainsanoja

Luokkataso

3. luokasta ylöspäin

Kuvaus

Kuulopuheiden mukaan Albert Einstein oli 5-vuotias keksiessään kuuluisan arvoituksensa. Arviolta vain kaksi prosenttia ihmisistä kykenee ratkaisemaan sen. Ratkaisu on kuitenkin täysin mahdollinen ja vielä todennäköinen, kun käytät apuna Summamutikan tarjoamia kuvakortteja ja OuLUMA-keskuksen tehtävätaulukkoa. Käytämme tehtävässä Summamutikan muokkaamaa versiota Einsteinin probleemasta. Summamutikka on Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen osastolla sijaitseva matematiikan opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta tukeva matikkaluokka.

  1. Summamutikan Einsteinin probleema
  2. Einsteinin probleeman tehtävätaulukko
  3. Einsteinin probleeman ratkaisu

Ei kommentteja artikkelille “Einsteinin probleema

Kirjoita kommentti