Hanoin torni

perjantaina 7. helmikuuta 2020 |

Avainsanat: logiikka, päättely

Luokkataso

Kaikille sopiva

Kuvaus

Hanoin torni on vanha matemaattinen pulmapeli, jonka keksi ranskalainen matemaatikko Édouard Lucas vuonna 1883. Pelissä on tavoitteena siirtää torni toiselle alustalle tiettyjen sääntöjen puitteissa, liikuttaen yhtä laatikkoa kerrallaan. Kokeile, osaatko ratkaista pulman ja hoksaatko periaatteen, jolla pääset aina pienimmällä mahdollisella määrällä siirtoja!

Materiaalimme sisältää ohjeet, ratkaisun ja muistisäännön pulman ratkaisemiseksi. Tehtävässä voi käyttää myös Summamutikan materiaalia, jossa on kerrottu Hanoin tornin tarina ja pelin idea havainnollistetaan kuvien avulla. Summamutikka on Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen osastolla sijaitseva matematiikan opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta tukeva matikkaluokka.

 

  1. Hanoin torni
  2. Summamutikan Hanoin torni

Ei kommentteja artikkelille “Hanoin torni

Kirjoita kommentti