LUMA StarT Award 2020 -ehdokkaat on valittu

keskiviikkona 15. huhtikuuta 2020 | | Ei kommentteja

Kansainväliset International LUMA StarT Award -palkinnot jaetaan neljättä kertaa 4.6.2020 koko kauden huipentavassa gaalassa, joka tänä vuonna järjestetään virtuaalisesti. Palkittavat valitaan tänään julkistettujen ehdokkaiden joukosta.

Luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian monialaista projektioppimista, oppimisen iloa ja ideoiden jakamista tukeva yhteisöllinen StarT-ohjelma on LUMA-keskus Suomen järjestämä vuodesta 2016 alkaen.  Keskeinen osa toimintaa on kansainvälinen StarT-kilpailu, johon tänä vuonna osallistui yli 600 oppimisyhteisöä 40 maasta. Aikaan on saatu paljon upeita, luovia projekteja, joista huokuu oppimisen riemu ja yhdessä tekemisen ilo!

Parhaat projektityöt sekä hyvät opetuskäytänteet palkitaan

StarT-kaudella  2019–2020  on ollut mukana useita satoja projekteja sekä hyviä opetuskäytänteitä, joiden joukosta tuomaristo on valinnut LUMA StarT Award 2020 -ehdokkaat. Voittajaehdokkaiksi valikoitui projekteja ja käytänteitä neljältä mantereelta!

Tuomaristo on valinnut LUMA StarT Award 2020 -ehdokkaat, joita on kymmenen kahdessa eri sarjassa:

1.      lasten ja nuorten tiimien projektityöt

2.      oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet

Tuomariston valitsemien ehdokkaiden projekteja sekä hyviä opetuskäytänteitä kuvaaviin videoihin voit tutustua StarTin YouTubessa. Käy tutustumassa, inspiroidu ja opi uutta!

Kauden voittajat tullaan julkistamaan StarT-gaalassa 4.6.2020, joka tänä vuonna järjestetään virtuaalisesti (https://start.luma.fi/start-gaala/). Pääpalkintona kansainvälisessä StarT-kilpailussa on matka Suomeen, josta tämän kevään poikkeuksellisen tilanteen takia sovitaan erikseen voittajien kanssa.

International LUMA StarT 2020 -palkinto myönnetään kolmelle parhaalle lasten ja nuorten ryhmälle eli tähtitiimille. Projektitöiden arvioinnissa painotetaan erityisesti lasten ja nuorten omaa aktiivisuutta ja luovuutta.

LUMA StarT Education 2020 -palkinto myönnetään kolmelle parhaalle oppimisyhteisölle hyvästä opetuskäytänteestä. Arviointikriteereissä on korostettu innovatiivisuutta, tutkimuksellisuutta sekä yhteisöllisyyden rakentamista niin omassa oppimisyhteisössä kuin sen ulkopuolisten tahojen kanssa.

“Oli paljon hyviä ja upeita projekteja, joista oli hyvin vaikeaa arvioida parhaita tuotoksia. Useampikin työ olisi ansainnut päästä ehdokkaiden listalle, sillä mukavasti oli hyviä ja huolella tehtyjä projekteja”, kommentoivat StarT-tuomariston jäsenet.

StarTissa tärkeintä on yhteisöllisyys sekä onnistumisen ja oivaltamisen ilo 

Lapset ja nuoret ovat työskennelleet opettajiensa ja ohjaajiensa johdolla omissa yhteisöissään luonnontieteiden, matematiikan, teknologian, sekä monien muiden aineiden parissa monialaisissa, ilmiöpohjaisissa ja yhteisöllisissä projekteissa, joihin he ovat saaneet taustatukea ja materiaalia StarT-toimintaa järjestävältä LUMA-keskus Suomelta.

”Projektitöistä ja käytänteistä huokui opettajan näkemä suuri vaiva, innovatiivisuus ja tarpeista nousseet arjen sovellukset”, totesivat StarT-tuomariston jäsenet valitessaan kauden voittajaehdokkaita.

The International LUMA StarT Education Award nominees 2020 (best practice nominees):
1. “Air, Water & Land Pollution”, Childen of Sarajevo – Kindergarten “Dunje”, Bosnia and Herzegovina
2. “Ihmeellinen ihminen – opitaan yhdessä yhteistyö”, Esiopetus Taipalsaari Kirkonkylän koulu ja LAB 3. ammattikorkeakoulu,  Finland
3. “Where will we use it”, NUN Schools Istanbul, Turkey
4. “Pi & STEM. Famous number Pi, we found it everywhere!”, School: “Zhani Ciko”, Albania
5. “Yhteistyöprojekti Matkalla Marsiin 2020”, Pikkolan koulu, Finland
6. “Beyond the water!” Scientific association “Aghi Magnetici”, Italy
7. “21st Century Child”, Ecole Sidi Abdelkrim, Morocco
8. ”ECO-FRIENDLY HOUSE WORKSHOP”, Radviliškis Gražina Basic School, Lithuania
9. “A Yangtze Story”,The Yangtze River Cultural Research Community, China
10. “Integration of Engineering Design in Teaching STEM“, Al Omareyah School, Jordan

The International LUMA StarT Award nominees 2020 (project nominees):
1. “Vamos salvar o mar!” – “Let´s save the ocean!”, Colégio Valsassina, Portugal
2. “LUMI-SNOW”, Päiväkoti Piilometsä, Finland
3. “Comparison of water quality of the Chimehuín river with that of nearby puddles with mosquitoes”, Club de Ciencias Huechulafquen, Argentina
4. “EcoBiesel”, Agrupamento de Escolas de Alcanena, Portugal
5. “An Action Plan to Save the Moldy Books in Yunhai School Library”, Yantian Yunhai School, China
6. “Alternative Solar Energy”, Primarschule Atelier Zwillikon, Switzerland
7. “Food Miles and Climate Change”, COLE International Schools / Primary School, Austria
8. “IS 1°C A LOT OR NOT?”, Siaures licejus / Northern lyceum, Lithuania
9. “PIP.01”, Alyadodah Secondary School For Boys, Jordan
10. “Clean environment-clean water and healthy food-happy life”, Kindergardner Dječji vrtići Mostar-Mrvica, Bosnia and Herzegovina

Kunniamaininta – Offical recognition of exellence 

Kilpailuun osallistuneiden projektien ja käytänteiden taso oli tänä vuonna erittäin korkea. Tämän vuoksi jaetaan ensimmäistä kertaa myös kunniamainintoja ansioituneille projekteille ja käytänteille.

Projektit
1. “SnakeBot”, Tampereen lyseon lukio, Finland
2. “Keyzy”, Shaping Your Future (IMR & I-Form), Ireland
3. “Machine Learning to Detect Forest Fires”, FISTA, Finland
4. “Low Energy House”, Primarschule Atelier Zwillikon, Switzerland
5. “Safety improvement of amusement device in Yi Haicheng-”protective shield” of the swing”, Project-based learning group of “Xing Si” School, China

Käytänteet
1. LEARNING THROUGH COLLABORATIVE STORYTELLING VIOLET, THE STORY OF A BUTTERFLY, “an ambassador of sustainability”, Colegoi Valsassina, Portugal
2. “Yksilöllinen mobiilioppiminen”, Paraistenseudun koulu, Finland
3. “Interactive means and information technology in the service of inclusive education”, Riad, Morocco

Ilmoittaudu mukaan StarT-kaudelle 2020–2021 toukokuusta alkaen!

StarTiin voi osallistua niin oppimisyhteisöt, asiantuntijat, opiskelijat kuin yritykset – jokainen itselleen soveltuvassa roolissa joko projekteja toteuttamassa, opetuskäytänteitä jakamalla tai oppimisyhteisöjen ja lasten ja nuorten tekemistä tukemassa esimerkiksi asiantuntijana. Lisätietoja löydät Startin verkkosivuilta!

 


LUMA-keskus Suomi on katto-organisaatio kansalliselle ja kansainväliselle LUMA-toiminnalle. Sen muodostavat suomalaisten yliopistojen tai yliopistokeskusten yhteydessä toimivat LUMA-keskukset.

Ei kommentteja artikkelille “LUMA StarT Award 2020 -ehdokkaat on valittu

Kirjoita kommentti