Hyönteisten maailma 7-9

keskiviikkona 1. heinäkuuta 2020 |

Avainsanat: ekosysteemi, ekosysteemipalvelu, hyönteiset, hyönteisravinto, lajintuntemus, muodonvaihdos, pölyttäminen, ravintoverkko

Luokkataso

7.-9. lk

Kuvaus

Suomen luonnossa esiintyy toinen toistaan hauskemman nimisiä ja mielenkiintoisia hyönteisiä. Tämän materiaalin tavoitteena on ennen kaikkea herätellä oppilaan kiinnostusta hyönteisiä kohtaan, tutustuttaa oppilas hyönteisten erikoisiin ominaisuuksiin ja johdatella oppilasta ymmärtämään hyönteisten merkitystä niin ravintoverkkojen ja ekosysteemien, kuin ihmisenkin kannalta. Materiaali sopii vuosiluokille 7-9. Materiaali soveltuu biologian opetussuunnitelman sisältöihin S2 Tutkimusretkiä luontoon ja lähiympäristöön, S4 Mitä elämä on? ja S6 Kohti kestävää tulevaisuutta.

Toiminnallisissa tehtävissä käsitellään hyönteisten elämänkiertoa, niiden ominaisuuksia, anatomiaa, ravintoa ja jaottelua. Materiaalissa tarkastellaan myös hyönteisten merkitystä niin ilmastonmuutoksen torjujana kuin ihmisen ravintona, oppilaan itse tietoa etsien, sekä tutustutaan tarkemmin 18 ei niin tuttuun hyönteislajiin, joista jokaisen voi tavata Suomessa. Tehtävissä keskustellaan ja pohditaan asioita yhdessä ja vuorovaikutteisesti. Materiaalin lopussa on Tiesitkö tätä? –kortit, joissa käsitellään mielenkiintoisia ja yllättäviä seikkoja hyönteisistä.

 

  1. Hyönteisten maailma 7-9 opettajan materiaali
  2. Hyönteisten maailma 7-9 oppilaan materiaali
  3. Tehtävä 1 tulostettava materiaali
  4. Tehtävä 4 tulostettava materiaali
  5. Tehtävä 6 tulostettava materiaali
  6. Tehtävä 7 tulostettava materiaali
  7. Tehtävä 10 tulostettava materiaali
  8. Tehtävä 11 tulostettava materiaali


Ei kommentteja artikkelille “Hyönteisten maailma 7-9

Kirjoita kommentti