Instagram-filttereitä ja muuta Mahtavaa matematiikkaa!

perjantaina 23. lokakuuta 2020 | | Ei kommentteja

Samoile luokkasi kanssa matematiikan saloihin! LUMA-keskus Suomi -verkosto tarjoaa inspiroivat luennot yläkoulu- ja lukioluokille Mahtavaa matematiikkaa -teemaviikon kunniaksi.

Maanantaina 2.11.2020 klo 13.00-13.45
Professori Samuli Siltanen, Helsingin yliopisto: Vapise, Insta! Näin teet oman filtterin matematiikalla

Digitaaliset valokuvat ovat tietokoneen ja älypuhelimen syövereissä vain joukko lukuja. Kuvien muokkaus siis tarkoittaa lukujen muuttamista, ja lukujahan käsitellään matematiikalla! Esitelmässä sukelletaan kuva-alkioiden värikoodeihin ja tehdään omia filttereitä alakoulun matikalla. Ja vähän yläkoulunkin.

Tiistaina 3.11.2020 klo 10.00-10.45
Apulaisprofessori Pauliina Ilmonen, Aalto-yliopisto: Missä se matemaatikko oikein luuraa?

Pirjo kävelee sillan yli. Silta ei romahda. Jossakin siellä piilossa matemaatikko kannattelee siltaa. Jartsa lähettää viestin Terolle ja se saapuu perille. Jossakin siellä piilossa matemaatikko kuljettaa viestin paikasta toiseen.

Juttelemme matematiikasta ja siitä, että mitä on matemaattinen logiikka, analyysi, lukuteoria, stokastiikka ja tilastotiede, joukko-oppi, geometria, numeriikka, optimointi, topologia, lineaarialgebra, graafiteoria, kryptografia ja algebra. Pohdimme sitä, että missä kaikkialla se matemaatikko oikein luuraa.

Ilmoittaudu mukaan yhdelle tai molemmille luennoille osoitteessa https://www.lyyti.in/virtuaaliluennot_mama_luma

Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki tapahtumapäivän aamuna. Luennot tallennetaan ja ne tullaan mahdollisuuksien mukaan jakamaan verkossa myöhemmin.

Mahtavaa matematiikkaa -teemaviikon aikana on tarjolla myös virtuaalityöpajoja alakoululuokille, kerhoja ja virtuaalivierailuita, keskustelutilaisuuksia ja webinaareja opettajille sekä paljon materiaalia ja ideoita mielenkiintoiseen matematiikan opetukseen. Etsi itsellesi sopivimmat LUMA-keskus Suomi -verkoston Mahtavaa matematiikkaa sivulta.

Mahtavaa matematiikkaa on TEK:n tempaus, jolla halutaan nostaa esiin matematiikkaa monipuolisesti. Suomen ensimmäinen Mahtavaa matematiikkaa -päivä tuo yhteen koko maan matikkavoimat torstaina 5.11.2020 ja sen ympärillä.

 


Kati Kyllönen toimii suunnittelijana Oulun yliopiston LUMA-keskuksessa. Koulutukseltaan hän on fyysikko sekä fysiikan, kemian ja matematiikan opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Instagram-filttereitä ja muuta Mahtavaa matematiikkaa!

Kirjoita kommentti