Matematiikkakilpailun finaali toteutettiin etänä

perjantaina 6. marraskuuta 2020 | | Ei kommentteja

Oulun seudun 7.-luokkalaisten matematiikkakilpailu järjestettiin tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. Kilpailussa on mukana koko Oulun seutukunta: Oulu, Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä. Tänä vuonna poikkeuksellisesti kilpailuun osallistui kutsuttuna vieraana myös Tulliportin normaalikoulu Joensuusta.

Alkukilpailut järjestettiin kouluilla viikolla 8 (17.−21.2.2020). Oulun yliopistolle palautettiin tarkastettavaksi yhteensä 522 oppilaan alkukilpailuvastaukset 24 eri koulusta. Tänä vuonna finaaliin kutsuttiin ne oppilaat, jotka saivat alkukilpailussa vähintään 12 pistettä 15:stä. Finaali oli tarkoitus järjestää huhtikuussa, mutta se siirrettiin koronaviruspandemian vuoksi syksyyn 2020.

Kilpailun finaali järjestettiin lauantaina 24.10.2020. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kilpailun finaali toteutettiin etäjärjestelyin. Finaaliin osallistui 24 kilpailijaa, ja heillä oli tehtävien ratkaisemiseen aikaa 90 minuuttia. Tehtävissä piti selvittää mm. summakokoelman luvut, nelikulmion pinta-ala ja aavikolle kätkettyjen aarteiden paikat.

Alkukilpailun ja finaalin tulokset, tehtävät ja tehtävien ratkaisut ovat nähtävillä kilpailun verkkosivuilla osoitteessa https://matematiikkakilpailut.fi/seiskat/

Onnittelut kilpailussa menestyneille oppilaille ja suuret kiitokset kaikille osallistuneille kouluille, opettajille ja oppilaille!

Finaalin viimeiseen tehtävään liittyvä aarrekartta. Kuva: Topi Törmä

 


Kati Kyllönen toimii suunnittelijana Oulun yliopiston LUMA-keskuksessa. Koulutukseltaan hän on fyysikko sekä fysiikan, kemian ja matematiikan opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Matematiikkakilpailun finaali toteutettiin etänä

Kirjoita kommentti