Unski-kissan talviseikkailu

maanantaina 28. joulukuuta 2020 |

Avainsanat: eläimet, eläinsuojelu, horros, ilmansuunnat, päättely, talvehtiminen, talviuni

Luokkataso

esi- ja alkuopetus, 3.-6. lk

Kuvaus

Unski-kissan talviseikkailu on kaksiosainen, interaktiivinen tarina, jossa koditon kissa nimeltään Unski kertoo jännittävästä seikkailustaan talvisessa luonnossa. Unski vaeltaa metsässä vailla kotia, kohtaa monenlaisia eläimiä, ja oppii kohtaamisten ansiosta paljon uutta muun muassa ilmansuunnista, eläinlajeista, eläinsuojelusta ja luonnonvaraisten eläinten selviytymisestä Suomen kylmässä talvessa. Materiaali sisältää myös matemaattisia tehtäviä, joten se soveltuu ympäristöopin lisäksi matematiikan opetukseen.

Materiaali osallistaa oppilaan tarinaan upotetuilla monipuolisilla tehtävillä. Tarinan molemmat osat tehtävineen vievät noin 90 minuuttia, joten kokonaisuudessa on käsiteltävää yhteensä neljälle oppitunnille. Materiaali sopii myös esim. virtuaaliseen tiedekerhoon. Materiaali on kehitetty Oulun yliopiston LUMA-keskuksen järjestämään MatikkaPysäkin virtuaaliseen tiedekerhoon ja on siellä testattu toimivaksi.

Materiaali sopii opetussuunnitelman ympäristöopin sisältöihin S3 Lähiympäristön ja sen muutosten havainnointi ja S4 Tutkiminen ja kokeileminen sekä S4 Ympäristön tutkiminen, S5 Luonnon rakenteet, periaatteet ja kiertokulut ja S6 Kestävän tulevaisuuden rakentaminen.

Lisäksi materiaali sopii opetussuunnitelman matematiikan sisältöihin S1 Ajattelun taidot, S2 Luvut ja laskutoimitukset ja S3 Geometria ja mittaaminen sekä S1 Ajattelun taidot, S2 Luvut ja laskutoimitukset ja S4 Geometria ja mittaaminen.

Materiaali on julkaistu PDF-muodon lisäksi myös docx-muodossa, jotta opettaja voi itse tarvittaessa muokata materiaalia.

  1. Unski-kissan talviseikkailu (PDF)
  2. Unski-kissan talviseikkailu (docx)
  3. Unski-kissan talviseikkailu liitteet (PDF)
  4. Unski-kissan talviseikkailu liitteet (docx)

 


Ei kommentteja artikkelille “Unski-kissan talviseikkailu

Kirjoita kommentti