ESERO Finland -täydennyskoulutukset Tietomaassa 30.11.–3.12.2021

tiistaina 26. lokakuuta 2021 | Kati Kyllönen | Ei kommentteja

ESERO Finland järjestää maksuttomia täydennyskoulutuksia Tiedekeskus Tietomaassa 30.11.-3.12.2021. Tarjolla on kolme koulutusta: CanSat-tölkkisatelliitti, KitSat-cubesatelliitti ja Tutkitaan ympäristöä.

Täydennyskoulutuksissa huomioidaan opetussuunnitelmien tavoitteet monialaisista oppimiskokonaisuuksista sekä laaja-alaisten osaamistaitojen kehittämisestä.

CanSat – tölkkisatelliitti 30.11.-1.12.2021

Koulutuksessa rakennetaan havainnointivälineeksi juomapurkin kokoiseen koteloon täysin toimiva satelliitin pienoismalli. CanSat on juomapurkin kokoisessa kotelossa oleva täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Tämän päivän tekniikka, tarvittavien komponenttien edullisuus sekä niiden helppo saatavuus tekevät avaruustutkimuksen toteutuksen mahdolliseksi myös kouluissa. CanSat-satelliitin Arduino-tietokoneeseen ohjelmoidaan havainnointi- ja mittausasetuksia ja tölkkisatelliitti lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa. Koulutus on suunnattu yläkouluun, sekä 2.asteelle.

KitSat – cubesatelliitti 2.12.2021

KitSat on täysin toimiva satelliitti, joka perustuu suosittuun CubeSat –muotoon. Kitsat on suunniteltu erityisesti opetuskäyttöön ja siihen kuuluu pieni yhden yksikön CubeSat -satelliitti ja maa-asema. Kitsatin avulla voi oppia, millainen on satelliitti, miten se on tehty, millaisista osista se koostuu ja kuinka se toimii. Kitsat voidaan koota ja purkaa helposti, se voidaan rakentaa itse ja samalla opitaan satelliitin perusosista ja laajemmin avaruustekniikasta.

Koulutuksessa tutustutaan KitSatin sisältämiin antureihin, toimintaan ja rakennetaan KitSat valmiista paloista kokoon. KitSatiin kuuluvan maa-aseman avulla voidaan simuloida satelliitin tutkimuslentoa maasta käsin. Samalla tutustutaan myös anturien käyttöön Arduino-tietokoneen kanssa. Koulutus on suunnattu yläkouluun, sekä 2.asteelle.

Tutkitaan ympäristöä 3.12.2021

Varhaiskasvatuksen ammattilaisille suunnattu koulutus, joka keskittyy tutkimuspohjaiseen oppimiseen ja luonnontieteelliseen lähtökohtaan. Toiminnallisessa koulutuksessa mm. tutustutaan ja harjoitellaan tehtäviä oman lähiympäristön tutkimiseen, sekä ESERO kouluprojektien käyttöön varhaiskasvatuksessa. Pääteemat koulutuksessa ovat ympäristökasvatus erilaisissa oppimisympäristöissä, säähavainnointi ja Aurinkokunta. Koulutus on suunnattu varhaiskasvatukseen.

 

Tiedekeskus Tietomaassa järjestettäviin koulutuksiin mahtuu 20 nopeinta ilmoittautujaa. Osallistuminen on maksutonta ja osallistujille tarjotaan lounas. Kirjoitamme myös Veso-todistuksen pyynnöstä.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutuksiin täällä:
https://www.esero.fi/koulutusilmo-2021

 

 


Ei kommentteja artikkelille “ESERO Finland -täydennyskoulutukset Tietomaassa 30.11.–3.12.2021

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia