Muita kilpailuja

Viksu-tiedekilpailu

Suomen Akatemian vuosittain järjestämän lukiolaisten tiedekilpailu Viksun tarkoituksena on lisätä nuorten kiinnostusta tieteeseen ja tutkimukseen sekä kertoa tutkijan ammatin tarjoamista mahdollisuuksista monilla yhteis­kun­nan aloilla sekä elinkeinoelämässä. Lisätietoja Viksu-tiedekilpailusta löydät kilpailun verkkosivuilta:

http://www.aka.fi/fi/Viksu/

Tilastokilpailu

Kansainvälinen tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailun tavoitteena on edistää yhteiskunnallisen ja numeerisen tiedon käyttöä ja ymmärtämistä. Kilpailu käynnistyy kansallisilla kilpailuilla, minkä jälkeen eri maiden voittajat kilpailevat kansainvälisestä voitosta sekä yläkoulu- että lukiosarjassa. Lisätietoja kilpailusta löydät tilastokeskuksen verkkosivuilta:

http://tilastokeskus.fi/tup/oppilaitokset/tilastokilpailu.html

Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailu

Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailu on tarkoitettu kaikille alle 21-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat innostuneita tekemään tieteellisiä, luonnontieteellisiä, teknisiä tai keksinnöllisiä projekteja. Kilpailusta kerrotaan lisää kilpailun verkkosivuilla:

http://tukoke.tek.fi

Young Scientist -tiedekilpailu

Young Scientist -kilpailu kokoaa joka syksy luonnontieteitä ja tekniikkaa harrastavia nuoria EU-maista sekä useista Itä- ja Keski-Euroopan maista viikoksi yhteen. Viikon aikana osallistujille on järjestetty kilpailun lisäksi tieteellistä ja kulttuuripitoista ohjelmaa. Suomen edustajat kilpailuun valitaan vuosittain Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailun perusteella kilpailun III-sarjasta. Lisätietoa kilpailusta löydät kilpailun suomen- ja englanninkielisiltä verkkosivuilta:

http://www.tek.fi/index.php?id=794

http://ec.europa.eu/research/youngscientists/index_en.cfm

Datatähti

Datatähti on lukion ja peruskoulun yhteinen tietotekniikkakilpailu. Kilpailun järjestää vuosittain Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry. Alkukilpailut järjestetään kouluissa loka-marraskuussa ja loppukilpailu Helsingissä tammi-helmikuun vaihteessa. Kilpailussa parhaiten menestyneet nuoret palkitaan kunniakirjoin ja rahapalkinnoin. Kilpailun aikataulun ja lisätietoja kilpailusta löydät MAOL ry:n verkkosivuilta:

http://www.maol.fi/kilpailut/aikataulut/

http://www.maol.fi/kilpailut/4tieteenkisat/datataehti/

Majava-kilpailu

Majava on peruskoulun 4.-10. -luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu tietotekniikka-aiheinen kilpailu, joka järjestetään vuosittain marraskuussa yli kymmenessä Euroopan maassa. Kilpailun kysymykset liittyvät tietotekniikan käyttöön, tietotekniikan yhteiskunnallisiin vaikutuksiin, loogiseen päättelyyn ja ongelmanratkaisutaitojen kehittämiseen. Lisätietoja löydät Majava-kilpailun verkkosivuilta:

http://www.majava-kilpailu.fi/

Majavakilpailulla on myös Facebook-sivut:

http://www.facebook.com/TietotekniikanMajavaKilpailu?ref=stream

AMMATIKKA top -matematiikkakilpailu

AMMATIKKA top on ammatillisen toisen asteen opiskelijoille suunnattu matematiikkakilpailu, joka järjestetään vuosittain syksyisin marraskuun puolivälissä. Lisätietoja kilpailusta löydät Tekniikan Opettajat TOP ry:n verkkosivuilta:

http://www.tekniikanopettajat.fi/page6/page6.html

Náboj-matematiikkakilpailu

Náboj on toiseen asteen oppilaille suunniteltu joukkuekilpailu, jossa joukkueet koostuvat viidestä samaa koulua edustavasta oppilaasta. Vuonna 2014 Náboj järjestetään samanaikaisesti Prahassa, Bratislavassa, Opavassa, Košicessa, Passaussa ja Oulussa. Kilpailu kestää 120 minuuttia, joiden aikana joukkueet pyrkivät ratkaisemaan mahdollisimman monta annetuista ongelmista. Lisätietoja kilpailusta löydät Náboj-kilpailun verkkosivuilta:

http://math.naboj.org/about.php?lang=fi
 

 

 

 

 


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia


LUMA-sanomat
  • Yhteysvirhe