Peruskoulun matematiikka

Peruskoulun matematiikkakilpailu

Tämän Suomen kansallisen matematiikkakilpailun järjestää vuosittain Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry. Peruskoulun matematiikkakilpailu on suunnattu tehtäviltään ensisijaisesti 9. luokan oppilaille. Kilpailussa on kaksi kierrosta. Alkukilpailut järjestetään kouluissa marraskuussa, mitä varten kilpailumateriaalit ja ohjeet toimitetaan kaikille kouluille ilman eri tilausta. Opettajat vastaavat alkukilpailujen järjestämisestä kouluillaan. Loppukilpailut järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa Helsingissä, jonne kutsutaan noin kaksikymmentä alkukilpailujen parasta.

Kilpailuissa menestyneet palkitaan rahapalkinnoin ja kunniakirjoin. Lisäksi koulun omat tukijat palkitsevat usein koulujen omia oppilaita. Kilpailun kaksi parasta saavat oikeuden edustaa Suomea Viron matematiikkaolympiadeissa.

Kilpailun tarkemman aikataulun ja muuta lisätietoa löydät MAOL ry:n verkkosivuilta:

http://www.maol.fi/kilpailut/peruskoulun-matematiikkakilpailu/

 

Kenguru-matematiikkakilpailu

Kilpailu on suunnattu peruskoulun vuosiluokien 4-9 oppilaille ja lukiolaisille. Kenguru-kilpailu on maailman suurin kansainvälinen matematiikkakilpailu.

Kilpailu on ilmainen ja avoinna kaikille kouluille. Riittää, että yksi opettaja ilmoittaa koulunsa mukaan. Kilpailun suomalaisena koordinaattorina toimii Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio. Kilpailu järjestetään tyypillisesti maaliskuun kolmantena torstaina, mutta koulu voi halutessaan pitää kisan myös myöhemmin.

Lisätietoa Kenguru-matematiikkakilpailusta ja mm. aikaisempien vuosien tehtäväsarjat ja niiden ratkaisut löytyvät osoitteesta:

http://www.mayk.fi/kenguru

 

7.-luokkalaisten matematiikkakilpailu

Kilpailu on nimensä mukaisesti suunnattu peruskoulun 7. vuosiluokan oppilaille. Kilpailu järjestetään Helsingissä, Oulussa ja Turussa. Kilpailun tarkoituksena on tarjota haastetta ja kannustaa harrastamaan matematiikkaa. Kilpailussa parhaiten menestyneille järjestetään jatkovalmennusta.

Kilpailun järjestää Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaos yhteistyössä Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksen ja Summamutikka-keskuksen, Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden laitoksen ja OuLUMA-keskuksen sekä Turun yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksen kanssa.

Lisätietoa 7.-luokkalaisten matematiikkakilpailusta ja mm. aikaisempien vuosien tehtäväsarjat ja niiden ratkaisut löytyvät osoitteesta:

http://solmu.math.helsinki.fi/olympia/seiskat/


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia


LUMA-sanomat
  • Yhteysvirhe