Ohjeita diplomin tekijälle

Millaisia tehtäviä?

Matemaattisten aineiden diplomi tarjoaa kolme erillistä tehtäväpakettia yläkouluun. Diplomin I tehtävät perustuvat 7. vuosiluokalla koulussa opiskeltuihin asioihin, joita kerrataan ja laajennetaan. Diplomin II tehtävät puolestaan perustuvat 8. vuosiluokalla opiskeltuihin asioihin ja diplomin III tehtävät vastaavasti 9. luokan oppisisältöihin.

Matemaattisten aineiden diplomien I ja II tehtävät on jaettu neljään osioon. Diplomin III tehtävät on puolestaan jaettu kolmeen osioon. Voit tehdä diplomien osiot ja kunkin osion tehtävät missä järjestyksessä tahansa.

Mitä välineitä tekemiseen tarvitaan?

Tehtävien tekemiseen tarvitset kirjoitusvälineet, vihkon, laskimen sekä tietokoneen, internetyhteyden ja GeoGebra-ohjelman, joka on käytettävissä selaimessa tai ladattavissa ilmaiseksi täältä. Ohjeita GeoGebran käyttöön saat opettajaltasi tai  täältä.

Kuka voi tehdä, missä tehdään ja millaisella aikataululla?

Matemaattisten aineiden diplomin tehtäviä voi tehdä kuka tahansa, missä järjestyksessä tahansa. Tehtäviä tehdään pääsääntöisesti kotona, mutta niitä voidaan tehdä mahdollisuuksien mukaan myös koulussa.

Tarkoituksena on, että tekisit tehtävät mahdollisimman itsenäisesti, mutta esimerkiksi vanhemmat ja sisarukset voivat auttaa tehtävien pohdinnassa ja opastaa tiedonhaussa.

Mistä saa oikeat ratkaisut?

Oikeat ratkaisut Matemaattisten aineiden diplomin tehtäviin saat opettajaltasi.


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia


LUMA-sanomat
  • Yhteysvirhe