Esiopetus

Lainausasioissa ota yhteyttä kati.kyllonen@oulu.fi. Seuraavat materiaalipaketit ovat lainattavissa Oulun yliopiston LUMA-keskukselta:

Toiminnallista matematiikkaa esiopetukseen

Kokonaisuus sisältää pelejä, pulmatehtäviä ja muita toiminnallisen matematiikan materiaaleja, jotka kehittävät peruslaskutaitoa, loogista päättelykykyä ja avaruudellista hahmottamiskykyä. Materiaalit sopivat esiopetuksen opetussuunnitelman oppimiskokonaisuuteen Tutkin ja toimin ympäristössäni.

Esiopetuksen henkilöstön työn helpottamiseksi materiaaleja on valmistettu 20 oppilaalle eli koko luokallinen voi pelata samaa peliä yhtä aikaa. Tästä kuitenkin poikkeuksena ovat Lukumäärä-palat, joita on kahdeksalle oppilaalle parityöskentelynä tehtynä ja Hanoin torni, jota on yksi kappale.

Kokonaisuus sisältää seuraavat pelit, pulmatehtävät ja välineet:

 1. Muodot ja määrät -muistipeli
 2. Lukumäärä-muistipeli
 3. Matikkamuistipeli
 4. Matikkabingo
 5. Merirosvojen aarteenjakopeli
 6. Karkkipeli
 7. Sienipeli
 8. Kuumailmapallopeli
 9. Ötökkäarmeija
 10. Lukumäärä-palat
 11. Ajatustenlukija I
 12. Numeropalapeli
 13. Hanoin torni
 14. Spirografi

Ympäristöoppia esiopetukseen

Kokonaisuus koostuu Ovelat ötökät –materiaalipaketista ja Talvinen luonto -tehtävärasteista, jotka sisältävät toiminnallista tekemistä, tutkimustehtäviä, kirjallisia tehtäviä ja pelejä. Lisäksi mukana on Lukkien buffet -pulmatehtävä. Materiaalit sopivat esiopetuksen opetussuunnitelman oppimiskokonaisuuteen Tutkin ja toimin ympäristössäni.

Materiaaleja on valmistettu 20 oppilaalle.

 1. Ovelat ötökät 
 2. Talvinen luonto -tehtävärastit
 3. Lukkien buffet

 


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia


LUMA-sanomat
 • Yhteysvirhe