Todennäköisyys ja tilastot (lukio)
Tilastokoulu
Tilastokeskuksen tarjoamasta Tilastokoulusta löytyy luokka-asteittain listattuja tilastojen luku- ja käyttötaitoa parantavia harjoitustehtäviä, jotka on suunnattu alakoululaisista lukioikäisille.
Lukiotasoinen matematiikan tietosanakirja (Iso-M)
Lukiotasoinen matematiikan tietosanakirja, jonka laajuus vastaa noin 400 kirjan sivua. Lukion syventäviä kursseja tietosanakirja ei kata.
Suomalaisen GeoGebra-verkoston tuottamia sovelluksia ja muita oppimisen avuksi tuotettuja materiaaleja lukiomatematiikkaan ja -fysiikkaan
Verkkosivusto, jossa julkaistaan Suomen Geogebra-verkostoon kuuluvien opettajien Geogebra-töitä. Monet niistä on suunniteltu suoraan opetuksen avuksi, mutta mukana on myös sellaista, joka on tehty opeteltaessa ohjelman käyttöä. Samoja töitä löydät myös GeoGebraWikin suomenkielisiltä sivuilta.
Iso-M tehtäväkokoelma – Noin 160 lukiotasoista sovellustehtävää
Tehtäväkokoelma. Osa on tehtävistä on kokoelmaa varten laadittuja, osa vanhoja ylioppilastehtäviä ja teknillisten korkeakoulujen valintakoetehtäviä. Jokaiseen tehtävään liittyy asteittain tarkentuvat vihjeet ja ratkaisu.
Dominopalikat
Dominopalikat-materiaalissa selvitetään ensin kuinka monta erilaista dominopalikkaa on olemassa, kun käytössä ovat silmäluvut 1–6 tai 0–6. Seuraavissa tehtävissä tulee selvittää dominopalikoiden järjestys nelikulmion sisällä piirtämällä kehys kunkin palikan ympärille.
Tilastotiede tietoyhteiskunnan perustiede
Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden laitoksen professori Esa Läärä luennoi tilastotieteestä tietoyhteiskunnan perustieteenä Tietomaassa.
Permutaatiot korttien avulla
Voiko kortit sekoittaa niin, että tiedetään sekoituksen jälkeen korttien järjestys?
Sovellusvideo – Ilmastonmuutos
Ilmastonmuutos-videossa nähdään, millaista työtä ilmastonmuutoksen tutkiminen ja varsinkin tulevien muutosten ennustaminen vaatii. Matematiikka ja tilastotieteet nousevat tässä työssä tärkeään asemaan.