Oppimateriaalit

OuLUMA.fi -sivustolle tuotetaan materiaalia osana keskuksen toimintaa. Lisäksi sivustolla on esillä opettajien ja muiden LUMA-toimijoiden materiaaleja. Otamme mielellämme vastaan sinunkin materiaalisi!
Lue lisää!

Unski-kissan talviseikkailu

Unski-kissan talviseikkailu

Unski-kissan talviseikkailu on kaksiosainen, interaktiivinen tarina, jossa koditon kissa nimeltään Unski kertoo jännittävästä seikkailustaan talvisessa luonnossa. Materiaali osallistaa oppilaan tarinaan upotetuilla monipuolisilla tehtävillä.

Lue lisää


Jännittävät ilmapallot

Jännittävät ilmapallot

Tutkitaan erilaisten materiaalien ominaisuuksia. Käytä aistejasi apuna selvittämään, mitä minkäkin ilmapallon sisällä on. Tunnustele, puristele, haistele ja yritä arvata sen sisältö.

Lue lisää


Maailman mahtavin mönjä

Maailman mahtavin mönjä

Tällä ohjeella oppilaat voivat tehdä itse ns. ei-newtonlaista fluidia eli maailman mahtavinta mönjää. Tehtävässä myös tutkitaan fluidin koostumusta ja sen käyttäytymistä sekä pohditaan, miksi fluidi ei käyttäydy muiden nesteiden tapaan.

Lue lisää


Mörkökarkotin

Mörkökarkotin

Tällä ohjeella oppilaat voivat rakentaa Mörkökarkottimen eli pullonkorkkikastanjetit. Tehtävässä myös tutkitaan Mörkökarkottimesta lähtevän äänen voimakkuutta mittaamalla desibelejä Sound Meter Pro -sovelluksella.

Lue lisää


Matikkamonsteri

Matikkamonsteri

Nyt pääset piirtämään ikioman Matikkamonsterin! Saat itse vaikuttaa, millainen monsteristasi tulee, mutta sattuma sanelee sille tietyt ehdot.

Lue lisää


Stratematiikka-peli

Stratematiikka-peli

Stratematiikka on lipunryöstön idean ympärille rakentuva liikunnallinen ja taktinen ulkona pelattava joukkuepeli.

Lue lisää


Hyönteisten maailma 7-9

Hyönteisten maailma 7-9

Hyönteisten maailma on materiaalipaketti yläkoulun biologian opetukseen. Toiminnallisissa tehtävissä käsitellään hyönteisten elämänkiertoa, niiden ominaisuuksia, anatomiaa, ravintoa ja jaottelua. Materiaalissa tarkastellaan myös hyönteisten merkitystä niin ilmastonmuutoksen torjujana kuin ihmisen ravintona, oppilaan itse tietoa etsien, sekä tutustutaan tarkemmin 18 ei niin tuttuun hyönteislajiin, joista jokaisen voi tavata Suomessa. Tehtävissä keskustellaan ja pohditaan asioita yhdessä ja vuorovaikutteisesti.

Lue lisää


JakolaskuTwister

JakolaskuTwister

JakolaskuTwisterissä harjoitellaan sujuvaa päässälaskua yhteen-, vähennys- ja jakolaskuilla hauskalla ja liikunnallisella tavalla alkuperäisen Twister-pelin tapaan.

Lue lisää


KertolaskuTwister

KertolaskuTwister

KertolaskuTwisterissä harjoitellaan sujuvaa päässälaskua yhteen-, vähennys- ja kertolaskuilla hauskalla ja liikunnallisella tavalla alkuperäisen Twister-pelin tapaan.

Lue lisää


GeometriaTwister

GeometriaTwister

GeometriaTwisterissä opetellaan tunnistamaan geometrisiä tasokuvioita hauskalla ja liikunnallisella tavalla alkuperäisen Twister-pelin tapaan.

Lue lisää


1 / 56123...1020...»»

Materiaaliarkisto


Materiaaliarkisto

Materiaalit ryhmittäin

Peruskoulu
Lukio
Muut