Fysiikka yhteiskunnassa (7-9)
Open ruokaopas
Open ruokaopas on kaikille avoin ja ilmainen verkkosivusto, jossa käsitellään monipuolisesti vastuullisen ruuan ja kestävän maatalouden teemoja. Opas on suunnattu erityisesti yläkouluissa ja lukioissa toimiville aineenopettajille.
Ilmakehän pienhiukkasten ja aerosolien tutkimus
Tämä materiaali sopii yläkoulun ja lukion aaltoliikkeen ja lämpöopin kurssien jatkoksi. Materiaali alkaa siirtämällä lämpöopin ja aaltoliikkeen käsitteitä arkielämään ja siten selittämällä ilmakehän perusilmiöitä. Materiaali syvenee ilmakehän fysikaaliseen tutkimukseen, missä biologiasta ja maantieteestä tuttuja ilmiöitä käsitellään keskustelun avulla.
WWF Suomen Earth Hour -materiaalit
WWF Suomi on tuottanut vuosittain vietettävää Earth Hour -viikkoa varten oppimateriaaleja eri oppiaineisiin.
Materiaaleja on tarjolla mm. matematiikkaan, biologiaan, fysiikkaan sekä ympäristöoppiin.
Suomalaisen GeoGebra-verkoston tuottamia sovelluksia ja muita oppimisen avuksi tuotettuja materiaaleja yläkoulun matematiikkaa, fysiikkaan ja kemiaan
Verkkosivusto, jossa julkaistaan Suomen Geogebra-verkostoon kuuluvien opettajien Geogebra-töitä. Monet niistä on suunniteltu suoraan opetuksen avuksi, mutta mukana on myös sellaista, joka on tehty opeteltaessa ohjelman käyttöä. Samoja töitä löydät myös GeoGebraWikin suomenkielisiltä sivuilta.
Energiansäästövisa
Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin voi omalla toiminnallaan vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.
Aineen olomuodot
Tällä tehtävällä oppilas voi kerrata tietojaan aineiden olomuodoista ja niiden muutoksista.
Sovellusvideo – Ruokohelpi
Videossa kerrotaan ruokohelven ominaisuuksista energiakasvina. Samalla perehdytään siihen, miten Oulun seudun ammattikorkeakoulussa tutkitaan polttoaineiden lämpöarvoja pommikalorimetrin avulla.
Sovellusvideo – Pohjoista voimaa
Energiaa voidaan tuottaa monella tapaa. Pohjoista voimaa -videossa käydään läpi erilaisia tapoja, joilla energiaa tuotetaan Oulussa.
Sovellusvideo – Kaasua ja puukaasua
Kaasua ja puukaasua -videosta käy ilmi, miten matemaattiset funktiot ja fysikaaliset ilmiöt ovat nykyaikaisten kilpa-autojenkin taustalla. Sovelluksista esillä ovat mm. puukaasuauto sekä Kempeleen ekokortteli.