Tulevat tapahtumat

Ilmoittaudu mukaan StarT-projektioppimiskilpailuun 13.3.2022 mennessä

Ilmoittaudu nyt mukaan StarT-projektioppimiskilpailuun! Kilpailuun voit osallistua joko lasten ja nuorten projektityöllä tai hyvällä oppimiskäytänteellä. Projektien tulisi linkittyä LUMA-aineiden (luonnontieteet, matematiikka ja teknologia) oppimiseen.

Vuoden 2022 kilpailun teema on minun LUMAni. Projektit voivat siis liittyä mihin tahansa oppiainerajoja ylittävään teemaan, jossa on mukana luonnontieteitä, matematiikkaa ja/tai teknologiaa. Teemaa voi lähestyä esimerkiksi lasten ja nuorten omien kiinnostuksen kohteiden kautta.

Lue lisää


Lukustartti pitkän matematiikan kirjoittajille 25.2.2022

Aika ja paikka

perjantai 25.2.2022 kello 12.15–15.00
Zoom-etäyhteydellä

Sisältö

Lukustartti-työpaja on suunnattu pitkässä matematiikassa hyviin arvosanoihin tähtääville abeille.

Työpajassa tarkastellaan ja analysoidaan aikaisempien vuosien pitkän matematiikan yo-tehtäviä. Erityistä huomiota kiinnitetään erilaisiin lähestymistapoihin, ohjelmistojen käyttöön sekä perusteluiden tärkeyteen. Tavoitteena on auttaa valitsemaan itselle sopivia tehtäviä ja rohkaista tarttumaan myös pelottavan näköisiin tehtäviin. Lisäksi tilaisuudessa on mahdollista kysyä ylioppilaskokeista niitä tarkastavilta sensoreilta.

Lue lisää


Oulun yliopiston matematiikkakerho jatkuu 1.2.2022 alkaen

Aika ja paikka

1.2.2022 klo 17-19 alkaen
Zoom-etäyhteydellä

Sisältö

Oulun yliopistolla pyörii matemaattisia haasteita kaipaaville yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu matematiikkakerho. Kerho järjestetään toistaiseksi etänä, joten osallistua voi miltä paikkakunnalta tahansa.

Lue lisää


ZAU-virtuaalikerho 18.10.2021 alkaen verkossa

Monitieteinen alakoululaisille suunnattu ZAU-virtuaalikerho käynnistyy 18.10.2021!

Kerhokerroilla mm. tutustutaan keittiön kemiaan ja opitaan, millaisia luotaimia ja satelliitteja käytetään avaruuden tutkimisessa.

Lue lisää


Ilmoittaudu matematiikan täydennyskoulutukseen!

Lukuvuonna 2021-22 on tarjolla useita matematiikan täydennyskoulutuksia: LUMATIKKA, Joustavaan Matematiikkaan ja Konkretiaa ja vaikuttavuutta matematiikan opetukseen.

Matematiikan täydennyskoulutukset on suunnattu varhaiskasvatuksen ammattilaisille sekä esi- ja perusopetuksessa, lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa työskenteleville opettajille.

Lue lisää


Vinkkejä LUMA-aineisiin Facebookissa!

Facebookista löydät innostavia vinkkejä LUMA-aineiden etäopetukseen ja kotona harrastamiseen. Suosittelemme esimerkiksi seuraavia:

Oulun yliopiston LUMA-keskuksen Facebook-sivu

MatikkaPysäkin Facebook-sivu

LUMA-aineiden opetus -ryhmä

Lue lisää


Selaa menneitä tapahtumia


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia