LUMA-linkit

Pohjoista luontoa tutkimassa

Pohjoista luontoa tutkimassa

torstaina 24. marraskuuta 2011 |

Oulun yliopiston maantieteen laitoksen Pohjoisen luonnon tutkimus -kenttäkurssi vei opiskelijat Pohjois-Lappiin ja Norjaan tutkimaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia pohjoiseen ympäristöön – niin elolliseen kuin elottomaankin.


Luonto-Liitto tarjoaa itämeritietoutta nuorille

Luonto-Liitto tarjoaa itämeritietoutta nuorille

perjantaina 12. elokuuta 2011 |

Itämeri on erityisominaisuuksiensa vuoksi erityisen herkkä ihmistoiminnalle. Rehevöityminen ja ympäristömyrkyt johtavat meriluonnon köyhtymiseen. Itämerilähettiläiden pitämien tuntien tavoitteena on vähentää vesistöihin kohdistuvaa uhkaa lisäämällä nuorten ympäristötietoisuutta.


Ensimmäisen vuoden opinnot maantieteen laitoksella

Ensimmäisen vuoden opinnot maantieteen laitoksella

keskiviikkona 29. kesäkuuta 2011 |

Maantieteen laitos palkittiin keväällä 2011 hyvin sujuneista ensimmäisen vuoden opinnoista. Menestyksen takana ovat motivoituneet opiskelijat ja laitoksen intensiivinen periodijärjestelmä.


Maantieteen monet ulottuvuudet

Maantieteen monet ulottuvuudet

torstaina 19. toukokuuta 2011 |

Maantiede oppiaineena on hyvin laaja-alainen ja Oulun yliopiston maantieteen laitoksella maantiedettä voikin opiskella usealta eri kantilta. Maantieteen koulutusohjelmaan valitaan vuosittain noin 35 opiskelijaa.


Tilastotiede on minua varten

Tilastotiede on minua varten

maanantaina 31. tammikuuta 2011 | | 2 kommenttia

Opiskelen kolmatta vuotta Oulun yliopistossa Matemaattisten tieteiden laitoksella tilastotiedettä. Tilastotiede ei alana ollut itselleni kovinkaan tuttu lukiossa, mutta se kuulosti hyvin mielenkiintoiselta varsinkin luonnontieteellisen tiedekunnan abioppaassa.


Verkkoluento - Vaippakonvektio

Verkkoluento – Vaippakonvektio

tiistaina 30. marraskuuta 2010 |

Dosentti Toivo Korja Oulun yliopiston fysiikan laitokselta kertoo Maan vaipan kiviaineen kiertovirtauksesta eli vaippakonvektiosta. Miten kova, kiinteä kivi voi virrata, ja mitä sen virtauksesta seuraa?


Parturi-kampaaja duo

Parturi-kampaaja duo

tiistaina 23. marraskuuta 2010 | | 2 kommenttia

Loppusuoralla ollaan ja viimeistä vuotta viedään. Hieman yli puoli vuotta ja ammatti pitäisi olla hommattuna, kuin myös ylioppilastodistukset ja toisella meistä vielä sen lisäksi lukion päästötodistus. Vaikka opinnot ovat jo loppupuolella, tekemistä riittää vielä valtavasti.


Verkkoluento - Neulankääntöongelma

Verkkoluento – Neulankääntöongelma

maanantaina 15. marraskuuta 2010 |

Kuinka paljon tarvitaan tilaa, kun käännetään neula tasossa? Oulun yliopiston matematiikan professori Maarit Järvenpää esittelee ns. Kakeyan neulankääntöongelman ratkaisuineen.


Sovellusvideo - Ruokohelpi

Sovellusvideo – Ruokohelpi

torstaina 11. marraskuuta 2010 |

Videossa kerrotaan ruokohelven ominaisuuksista energiakasvina. Samalla perehdytään siihen, miten Oulun seudun ammattikorkeakoulussa tutkitaan polttoaineiden lämpöarvoja pommikalorimetrin avulla.


Kiinnostus kemiaan

Kiinnostus kemiaan

sunnuntaina 10. lokakuuta 2010 | | Yksi kommentti

Olen neljännen vuoden kemian opiskelija, jonka kutsumus on johdattanut valitsemaan puoli vuotta sitten epäorgaanisen analyyttisen kemian suuntautumisvaihtoehdon.


1 / 212

Materiaaliarkisto

Materiaalit ryhmittäin

Peruskoulu
Lukio
Muut